Jedna z najúspešnejších českých kapiel vydáva nový singel a klip Motýli. Avizuje príchod nového albumu. Skladbu produkoval Armin Effenberger. Hlavnú úlohu v novom klipe skupiny Mandrage stvárnila Berenika Kohoutová. Scenára a strihu sa ujal bubeník Matyáš Vorda, na réžii spolupracoval s kameramanom klipu Tomášom Kasalom.

Text piesne Motýli je inšpirovaný metaforou "mať motýľov v bruchu", pod ktorou si každý môže predstaviť trochu niečo iné. "Naspievať Motýle nebola žiadna sranda. Tá pesnička je minimálne o tón vyššie, než obvykle dosiahne môj hlas, ale chceli sme, aby refrén pôsobil vypäto a naliehavo, tak neostávalo nič iné ako sa prekonať a vydať zo seba maximum," približuje nahrávanie spevák Vít Starý.

Singel pochádza z pripravovaného albumu Po půlnoci, ktorého vydanie je naplánované na 19. januára. Bude obsahovať celkom dvanásť piesní, na ktorých sa hudobne i textovo podieľali všetci členovia skupiny Mandrage. Oproti poslednému má obsahovať viac gitarových a rockových prvkov, čím sa čiastočne skupina vráti k svojim počiatkom.


"Doska mala pôvodne vyjsť na jeseň tohto roku, ale veľa vecí sme prerábali, čím sme stratili množstvo času. Nakoniec sa nám nepodarilo album dokončiť ani za päť minút dvanásť, bude hotový skôr nejakú tu chvíľu po dvanástej. Každopádne sme toho názoru, že je lepšie vydať skvelú dosku po pol noci ako polotovar predpoludním," vysvetľuje gitarista kapely Pepa Bolan symbolický názov albumu.

Prečítajte si: VIDEO: Kapela Mandrage zaskočila cestujúcich pražského metra

Redakciu Hudba.sk informovala Ľuba Svatá z vydavateľstva Universal Music.

Foto: Tomáš Gál

Súvisiaci interpreti: Mandrage