Po takmer štrnástich rokoch od spolupráce so zborom The Walmer High School Choir of Port Elizabeth, s ktorým vytvoril nahrávku The Molo Sessions, sa Eddie Vedder vrátil do Juhoafrickej republiky. Miestnych potešil skladbou Here Comes The Sun od The Beatles, ktorú odohral na ukulele.

Spojil ich charitatívny projekt, z ktorého vznikol album The Molo Sessions (2004) na podporu škôl v Južnej Afrike. Teraz sa Eddie Vedder so stredoškolským zborom The Walmer High School Choir of Port Elizabeth stretol opäť, keď starých známych navštívil spolu s manželkou. Pri tej priležitosti si pozrel školu, vysadil v areáli zariadenia strom a zaspieval si skladbu Here Comes the Sun od The Beatles.

"Po štrnástich rokoch nádherné spojenie Eddieho Veddera a Molo Choir. Ďakujeme veľmi pekne Eddiemu a jeho rodine za to, že nám venovali čas a strávili s nami úžasný deň," napísali zástupcovia zboru na Instagrame. V rámci svojej návštevy Juhoafrickej republiky sa hudobník zúčastnil tiež festivalu Global Citizen: Mandela 100


Formácia Pearl Jam s frontmanom Eddiem Vedderom ešte vo februári zverejnila skladbu Can't Deny Me, ktorá má ohlasovať nový album. Aj kvôli absolvovaniu svetového turné však kapela oznámila, že nahrávka by mala vyjsť až na budúci rok, teda šesť rokov od poslednej štúdiovky Lightning Bolt. Ďalšie informácie o očakávanom albume zatiaľ nie sú známe.


Autorka: Marína Valentovičová
Foto: Instagram

Súvisiaci interpreti: Eddie Vedder, Pearl Jam