Nedávno vydaný album Planety slovenského klaviristu a skladateľa Mateja Benka dostane už o týždeň, 20. januára, pódiovú podobu. Umelci, ktorí sa na ňom ujali rolí vesmírných telies, zaspievajú za doprovodu autora hudby a textov a jeho spoluhráčov kozmické piesne naživo v pražskom Lucerna Music Bare, kde nahrávku zároveň aj pokrstia.

Na jednom pódiu sa tak stretnú Dan Bárta, Klára Vytisková, Ondřej Ruml, Radek Pastrňák, Markéta Foukalová, Yvonne Sanchez, Oto Klempíř, Milan Cimfe a Xavier Baumaxa. Piesne o planétach, Slnku, Mesiaci či kométe napísal vyníkajúci klavirista Matej Benko, známy zo spolupráce s Richardom Müllerom, Ondřejom Rumlom a Michalom Horáčkom, pôvodne pre deti. Konečné dielo však oslovuje aj dospelých poslucháčov.

"Jeho hudba pôsobí hravo a odľahčene, pritom má veľmi ďaleko k prvoplánovosti. Filigránska prepracovanosť aranžmánov aj celková stavba kompozície s jazzovými základmi, žánrovo rozprestrených od latina cez funky po valčík či klavírnu baladu, poteší zrelých fanúšikov - ale neodradzuje nikoho," napísal recenzent Lidových novin. "Benko sa nepotreboval zapáčiť poslucháčom za každú cenu, tak bez okolkov predstiera aj relatívne ťažkú hudbu," píše redaktor MF Dnes.

Viac o albume Planety:

Vesmír spojil hudobníkov v originálnom projekte pre deti i dospelých

www.album-planety.cz

Počúvajte celý album na Deezeri:



informácie o službe Deezer -

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Renáta Tomášová z vydavateľstva Warner Music.