Cyperská kapela Barebone už dnes večer (13.5.) v Košiciach odštartuje svoje turné po Slovensku a Česku. Jedným z lákadiel koncertov je aj pieseň skupiny Horkýže Slíže A ja sprostá, ktorú by mal spevák Kuko ako hosť Cyperčanov zaspievať v gréčtine.

Skupina Barebone pôsobí na hudobnej scéne oficiálne od minulého roka, pričom jej existencia je úzko spojená so Slovenskom. V roku 2013 sa vďaka cyperskému turné Horkýže Slíže zoznámili s nitrianskymi hudobníkmi a vlani boli špeciálnymi hosťami ich koncertov s Polemicom a ďalšími slovenskými kapelami v rámci gramaticky nekorektnej šnúry Zlatý Slávyk in memoriam tour. A práve v tom čase vznikol aj názov kapely.

Štvorica Cyperčanov hrá hudbu v štýle funk-rock, jej líder spieva v angličtine a koncom roka chcú vydať svoj debutový album. Kapela nedávno predstavila svoj prvý videoklip k pesničke Early Years Of My Dementia, na ktorej sa autorsky podieľal Kuko. Natáčanie klipu na Cypre prebiehalo pod vedením slovenského režiséra Adama Félixa. "Hráme vlastné skladby aj prebraté, teraz tiež robíme na spoločnej skladbe s Horkýže Slíže, dúfame, že vyjde v lete. Chceme ju mať hotovú v auguste, keď sa opäť vrátime na Slovensko," priblížila pre TASR manažérka cyperskej skupiny Zuzana Kristová.

Dnes večer v košickom klube Colloseum bude hosťom Barebone okrem ich "objaviteľa" Kuka aj Lukáš Adamec. Vo štvrtok (14.5.) vystúpi kapela s Kukom v Nitre a v piatok (15.5.) v Bratislave v rámci očakávaného trojkoncertu so skupinou Horkýže Slíže a Polemicom v NTC. Záverečný koncert turné sa odohrá v sobotu (16.5.) v českom Písku.

Vstupenky na koncert v Bratislave:  Predpredaj.sk
(Horkýže Slíže + Polemic + Barebone)


Zdroj: TASR, archív Hudba.sk
Foto: Marko Erd - archív Hudba.sk