"Saténové ruky bozkávam, máme to hotové," môžu si hovoriť členovia bratislavskej kapely Saténové ruky, ktorí už zajtra uvedú do života svoj debutový album zvaný Bozkávam. Krstiť budú v ich domovskom Nu Spirit Clube dizajnérka Petra Šištíková a koproducent nahrávky Tomáš Sloboda (Le Payaco, Sounds Like This). Prekvapením bude aj špeciálny hosť.

Na krste zahrajú aj Sounds Like This, ktorí sa podľa slov Tomáša Slobodu dali znova dokopy práve vďaka krstu"Saténové ruky sú už teraz bratislavskou legendou a je mi cťou, a zároveň veľkým potešením, že som pri nahrávaní mohol byť. Mojou srdcovou pesničkou je celý album," vyjadril sa Tomáš.

Saténové ruky podporia na pódiu aj ich bývalí členovia Toni Granko (hrával s kapelou na bicie) a Paprik (hrával na perkusie a tamburínu), čo koncertu dodá mierne nostalgický nádych. Práve v Nu Spirit Clube si totiž chalani zo Saténových rúk zahrali prvýkrát verejne. Medzičasom odohrali už vyše 50 koncertov, okrem iného aj na festivaloch Pohoda, Grape Žákovic Open alebo na Radio_Head Awards Festivale v Slovenskom rozhlase.

Dátum krstu, 14. mája, je symbolický, na albume sa totiž nachádza presne 14 skladieb. Nájdete medzi nimi napríklad singel Debil a kráľovná, či skladbu DušaN, ku ktorej vytvoril japonský režisér Sugimoto Kousuke videoklip. Ten má za pár dní od uvedenia vyše 25-tisíc zhliadnutí. Vizuál albumu Bozkávam vytvoril technikou linorytu grafický dizajnér a ilustrátor Palo Čejka. Na hravom obrázku je možné nájsť autoportrét samotného ilustrátora a aj vizualizované témy niektorých pesničiek z albumu (Príbor, Had, Mŕtvy muž). "Album som si poctivo naštudoval. Počúval som ho stále dookola, na vlastnom tele som otestoval urputnosť saténových earwormov," povedal Palo Čejka.

Program krstu:

21:00 - Tomáš Sloboda & Sounds Like This
22:00 - špeciálny hosť 
22:30 - Saténové ruky + krst albumu
24:00 - afterpárty: DJ Kinet


Informácie pre Hudba.sk poskytla Regina Annušová z vydavateľstva go2stage. Viac podrobností nájdete na facebookovej stránke eventu.

Foto: Matej Hakár

Súvisiaci interpreti: Saténové ruky