Anglická kapela Motörhead zverejnila skladbu Thunder & Lightning. Pieseň sa bude nachádzať na albume Bad Magic, ktorý skupina plánuje vydať 28. augusta.

Novinka ponúkne celkovo 13 skladieb, medzi ktorými bude aj coververzia piesne Sympathy for the Devil legendárnych The Rolling Stones. O produkciu štúdiovky sa postaral Cameron Webb.

Formácia, ktorá už v nedeľu (14.6.) vystúpi na rakúskom festivale Nova Rock, vyrazí tento rok aj na Anniversary European Tour. Počas série koncertov bude oslavovať 40 rokov na scéne. Muzikanti zatiaľ prezradili len dátumy vystúpení vo Francúzsku, Nemecku, Nórsku, Dánsku, Švédsku a Fínsku, pričom sľúbili aj ďalšie termíny.


Motörhead sa na hudobnej scéne pohybujú už od roku 1975. Na konte majú 21 štúdiových albumov, pričom ten zatiaľ posledný s názvom Aftershock vydali predvlani v októbri. Medzi ich najznámejšie skladby patria Motorhead, Ace Of Spades, Overkill, Bomber či Iron Fist.

Kapelu v súčasnosti tvoria Ian "Lemmy" Kilmister (spev, basgitara), Phil "Wizzö" Campbell (gitara, vokály) a Mikkey Dee (bicie). Motörhead sa umiestnili na 26. priečke v rebríčku 100 najlepších hardrockových interpretov histórie podľa televízie VH1.

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/OfficialMotorhead

Súvisiaci interpreti: Motörhead