Od vydania albumu Scorpion sa v súvislosti s raperom Drakeom objavujú samé tučné čísla. Len deň po vydaní bola nahrávka vďaka predajom platinová, ale zastriasla aj streamovacími službami, keď za deň zaznamenala cez 132 miliónov streamov. Drake teraz, ako prvý umelec vôbec, prelomil na streamovacích službách hranicu 50 miliárd streamov.

S informáciou sa pochválila jeho nahrávacia spoločnosť. Drake sa však môže pochváliť aj s ďalšími rekordmi. Jeho tanečná skladba In My Feelings strávila štyri týždne na vrchole Billboard Hot 100, pričom album Scorpion sa stal prvým albumom, ktorému sa podarilo prekonať hranicu miliardy streamov len za jeden týždeň. Nahrávka pritom dominuje rebríčku Billboard 200 už piaty týždeň. 

Predaje valcujú, kritika nie

Nahrávka Scorpion obsahuje 25 piesní, pričom je album rozdelený na dve časti. Stranu A možno označiť ako hip-hopovú a stranu B ako spojenie RnB a popu. Kým predaje a čísla hovoria o gigantickom úspechu Drakea a Scorpion v tomto smere predstavuje prelomový album, ktorý láme rekordy, kritici sa k nahrávke stavajú oveľa vlažnejšie.

"Zvláštne blúdivý... Spôsob ako prechádza rôznymi zvukmi je vyčerpávajúci a napokon chaotický. V niektorých skladbách rapuje akoby nám chcel niečo dokázať a na iných akoby nemal čo," napísal o albume britský Independent, pričom Guardian napísal, že album nemal dostatočný dohľad nad kvalitou a je príliš dlhý. 

Pozitívnych slov sa dočkala nahrávka od denníka Los Angeles Times, ktorý ocenil vystavanie albumu. Pitchfork zase označil album za hudobne pútavý. 


Autorka: Marína Valentovičová
Foto: Facebook.com/Drake

Súvisiaci interpreti: Drake