Missy Elliott sa vracia v plnej sile. Síce sa v poslednej dobe sporadicky objavovala v niekoľkých popových spoluprácach, naposledy s Janet Jackson, no od vlastnej tvorby ju takmer na dekádu odstavila ťažká choroba štítnej žľazy. Po dlhom čase však ukazuje, že v bitke o trón najlepšej raperky ešte stále má čo povedať.

Okolo siedmej štúdiovej nahrávky Missy "Misdemeanor" Elliott kolovali virtuálne legendy. Už dlhšiu dobu sa totiž hovorllo, že po sedem rokov trvajúcej odmlke začala nahrávať nový materiál s producentom a raperom Timbalandom. Album stále nebol na svete a fanúšikovia hitu Work It z roku 2002 pomaly aj prestali dúfať, že sa raperka označovaná za kráľovnú svojho žánra vôbec niekedy vráti s vlastnou tvorbou.

Nádej im prinieslo jej tohtoročné vystúpenie cez polčasovú prestávku finále 49. ročníka Super Bowlu, kde sa predstavila ako hosť Katy Perry. Vtedy predviedla medley svojich troch najväčších hitov. Okrem spomínaného Work It to boli ešte Get Ur Freak On Lose Control. Od februára však opäť zavládlo ticho až do posledných dní. Umelkyňa s 24-ročnou kariérou predstavila 12. novembra singel WTF (Where They From).

Stará dobrá Missy

Novinka zo zatiaľ nepomenovanej nadchádzajúcej kolekcie obsahuje produkciu od momentálne najžiadanejšieho producenta Pharrella Williamsa (ktorý hosťuje aj na mikrofóne). Interpretka tak aj vo veku 40 rokov zostala verná svojmu typickému urban-popovému a hip-hopovému zvuku, do ktorého "súka" originálne prirovnania a rýmy ako "I'm a Big Mac, make you wanna eat that" (Som Big Mac, budeš ho chcieť zjesť). 

Ani na poli videoklipov sa Elliott neochudobňuje a drží sa pre seba charakteristického "pretlaku" prvkov ako sú nápadité a v tomto prípade aj futuristické kostýmy, make-up a hlavne tanečné choreografie. Režisérsku stopu na novej hudobnej snímke spolu s ňou zanechal aj jej dvorný režisér Dave Meyers.


Autor: Marek Majzon
Foto: Facebook.com/missyelliott

Súvisiaci interpreti: Missy Elliott, Pharrell Williams