Anglická elektro-popová skupina Years & Years sa v rámci budúcoročného turné predstaví aj v Prahe a Viedni. V českej metropole zahrajú 12. marca v Lucerna Music Bare, o dva dni neskôr potom vystúpia v Arene Wien.

Formácia Years & Years vznikla v roku 2010 v Londýne a tvoria ju Angličan Olly Alexander (vokály, klávesy), rodák z Holandska Emre Türkmen (syntetizátor) a Austrálčan Mikey Goldsworthy (basgitara), ktorých na koncertoch sprevádza bubeník Dylan Bell. Na konte majú EP nahrávky Traps (2013), Real (2014), Take Shelter (2014) a Y & Y (2015) ako aj štúdiovku Communion (2015).

Poslednou spomínanou kolekciou debutovali tento rok po tom, ako zvíťazili v ankete BBC Sound Of 2015. V nej 139 moderátorov, hudobných producentov a redaktorov z prestížnych médií Veľkej Británie rozhoduje začiatkom každého roka o tom, čo bude "zvukom nasledujúcich dvanástich mesiacov".

Z albumu, ktorý debutoval na vrchole britského singlového rebríčka v júli tohto roka, vydali single King, Foundation, Shine a naposledy predstavili videoklip aj ku skladbe Eyes Shut. Predtým ešte v rámci EP nahrávok zverejnili skladby Real, Take Shelter a Desire.


Zdroj: SITA, Hudba.sk
Foto: Facebook.com/YearsAndYears