Dnes vychádza hudobný soundtrack k historicky najúspešnejšiemu a najsledovanejšiemu seriálu HBO, ktorý kedy táto stanica v Čechách odvysielala. Hudbu k celému seriálu a zároveň k rovnomennému albumu Až po uši zložila všestranná hudobníčka a skladateľka Vladivojna La Chia.

Tá už má na konte nominácie na Českého leva a Cenu českej filmovej kritiky za hudbu k filmu Jana Hřebejka Nevinnosť. Režisér si ju vybral znova práve pre seriál Až po uši. Na poslucháčov čaká 21 skladieb známych z televízie, ale aj úplne nových. Medzi výrazných hudobných hostí, ktorí sa na albume objavujú sú napríklad Matěj Ruppert z kapely Monkey Business, s ktorým Vladivojna naspievala titulnú skladbu Holka, Beata Hlavenková nahrala piáno a Tereza Kovalová sa na albume objavuje ako dvorná violončelistka Vladivojny.

Prekvapivo sa na albume podieľala aj Natália Kocábová, s ktorou Vladivojna naspievala pieseň Hřiště. K tejto výraznej skladbe inšpirovala Vladivojnu rovnomenná báseň, ktorú Natália vydala vo svojej zbierke The dark side of Prague. V samotnom seriáli sa objavili herecké esá ako Jana Švandová, Jitka Čvančarová, Aňa Geislerová, Hynek Čermák, Jiří Havelka, Jana Kolesárová a mnoho ďalších.

Ukážky piesní z celého soundtracku si môžete vypočuť TU.


Vladivojna je veľmi pracovitá umelkyňa, a preto niet divu, že po šesťročnej pauze začala opäť koncertovať so svojou pôvodnou úspešnou rockovou kapelou Banana, ktorej koncerty sú energetickou smršťou. V tejto divokej polohe sa Vladivojna cíti ako ryba vo vode a so spoluhráčmi už pracuje na nových piesňach. Kapela má za sebou už mnoho úspechov, predskakovala napríklad skupine Scorpions či Marylinovi Mansonovi, odohrala tiež turné so skupinou Waltari. Hit La Rezistance mal úspech aj v európskych hitparádach.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Petra Švejdarová.

Súvisiaci interpreti: Vladivojna La Chia