Počas rozbehnutého festivalového leta sa v Bratislave zastavia britskí Foals, ktorí odohrajú sólový koncert v klube MMC. Stane sa tak 27. júna, teda necelý rok od vlaňajšej vydarenej premiéry na Grape festivale. Kapela predstaví aktuálnu nahrávku What Went Down doplnenú o svoje najväčšie hity z predošlých troch albumov.

Partia hudobníkov z Oxfordu na čele s charizmatickým spevákom Yannisom Philippakisom patrí medzi najlepšie súčasnú indie rockové kapely, čo potvrdila aj svojou minuloročnou štvrtou štúdiovkou. Foals získali množstvo prestížnych ocenení a nominácií (Mercury Prize, BRIT Awards, NME Awards, Q Awards), najmä však sú však výbornou a veľmi žiadanou koncertnou kapelou. Svedčia o tom vypredané haly na prebiehajúcom svetovom turné aj skutočnosť, že budú tento rok headlinerom druhého dňa na festivalov Reading a Leeds. 

"V bežnom živote sa bojím výšok. Ale keď som na pódiu, prejaví sa vo mne iná osobnosť," priznal nedávno spevák, ktorý na koncertoch s obľubou skáče do davu. Intimita bratislavského Majestic Music Clubu podľa organizátora Michala Očovana z agentúry ProMusic ponúkne úplne inú atmosféru ako veľký festivalový koncert - kapela bude totiž 27. júna fanúšikom doslova na dosah ruky.

S novým albumom What Went Down bodovali Foals v britskom rebríčku na treťom mieste. Na jeho vzniku spolupracovali s producentom Jamesom Fordom, ktorý sa podieľal na nahrávkach kapiel ako Arctic Monkeys, The Last Shadow Puppets alebo na víťaznom albume Mercury Prize 2007 od formácie Klaxons.

Kapela okrem Bratislavy potvrdila účasť napríklad aj na festivale Metronome, ktorý sa bude konať 25. a 26. júna v Prahe, a na festivale Open'er, ktorý sa uskutoční od 29. júna do 2. júla v poľskom meste Gdynia.


Redakciu Hudba.sk informoval Edo Kopček z usporiadateľskej agentúry ProMusic. 

Foto: Marko Erd - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Foals