Už pred časom potvrdila americká formácia Pearl Jam, že pracuje na nových pesničkách. Zverejnili skladbu Can't Deny Me a majú naplánované turné, aj preto nahrávka príde neskôr, ako by fanúšikovia očakávali. Podľa basgitaristu Jeffa Amenta bude nahrávka pripravená na vydanie až budúci rok.

Pearl Jam plánujú nový album vydať na budúci rok. V rozhovore pre reláciu Kyle Meredith With… to uviedol basgitarista Jeff Ament. "Potrebujeme šesť až osem týždňov na nahratie všetkých nápadov, ktoré máme. Proti tomu však stojí očakávané turné. Ďalšia vec, ktorá je proti nám, je výroba vinylu, ktorá zaberie tri až štyri mesiace. Takže to pravdepodobne bude v roku 2019," ozrejmil muzikant.

Skupina už v marci z albumu ponúkla skladbu Can't Deny Me a fanúšikov tiež potešila správa o dlhoočakávanom koncertnom turné. Kapela vyrazí na šnúru už v júni, pričom sa zastavia aj 1. júla v Prahe a 3. júla v poľskom Krakove. Vstupenky na ich koncerty sa pritom vypredávajú závratnou rýchlosťou a viaceré koncerty hlásia beznádejne vypredané, vrátane toho pražského. 


V domovskom meste Pearl Jam Seattele otvoria v auguste výstavu s názvom Pearl Jam: Home & Away, ktorá ponúkne detailný pohľad na cestu formácie od jej vzniku v roku 1990 až po súčasnosť.

Zdroj: SITA, doplnila Hudba.sk
Foto: Archív kapely

Súvisiaci interpreti: Pearl Jam