Zvyčajne to bývajú hudobníci, kto hľadá sponzorov pre svoje turné alebo vydanie albumu. Teraz sa však karta obrátila a The Libertines sa rozhodli podporiť futbalový klub Margate FC, ktorý hráva v regionálnej lige Isthmian League Premier Division. Stali sa rovno hlavným sponzorom dresov, takže názov britskej kapely bude svietiť futbalistom na hrudi.

Veľká Británia je futbalová veľmoc, a preto sa niet čo čudovať, že medzi hudobníkmi sú mnohí futbaloví fanúšikovia. Do futbalového "biznisu" sa teraz rozhodli vstúpiť aj The Libertines a stali sa hlavným sponzorom na dresoch klubu FC Margate. "Máme množstvo vzrušujúcich vecí, ktoré zhromažďujeme a veríme, že môžeme spolupracovať na tom, aby sme pomohli ukázať Margate tomu najširšiemu publiku," uviedol na margo spolupráce generálny manažér klubu Deny Wilson pre BBC. K rozhodnutiu pritom došlo len 24 hodín pred začiatkom sezóny. 

Frontman The Libertines, Pete Doherty, je známym futbalovým fanúšikom. Netají sa sympatiami k anglickému tímu Queens Park Rangers, pričom v minulosti pre svoj obľúbený tím napísal aj skladbu. Nechal sa vtedy počuť, že nechápe, prečo ho tím neoslovil, aby im vytvoril hymnu, pretože by to vraj určite urobil najlepšie. Na svedomí má však aj poriadne futbalové faux pas - v roku 2008 zaspieval pred fanúšikmi anglického klubu Everton hymnu You'll Never Walk Alone ich veľkého rivala Liverpoolu. Organizátori vtedy museli riešiť veľa sťažností od nahnevaných fanúšikov. 


Hudobníci s vášňou pre futbal

Rozhodnutie sponzorovať futbalový klub už v minulosti urobili viacerí hudobníci. Fatboy Slim, resp. jeho vydavateľstvo Skint Records bolo ako hlavný sponzor na dresoch futbalového klubu Brighton and Hove Albion celých deväť rokov. Škótska skupina Wet Wet Wet sponzorovala miestny tím Clydebank FC, ale do futbalu vložili peniaze aj Sleaford Mods, ktorí podporili welšský tím The Seven Sisters AFC. 

Medzi vášnivých futbalových fanúšikov patria aj Dr. Dre, ktorý je fanúšikom FC Liverpool, rovnako ako Paul McCartney, ktorý je naklonený aj pre Everton. Rod Stewart je zase zbláznený do Celticu Glasgow a Dave Grohl uznáva West Ham United, pričom na tím narazil počas jedného turné a okamžite sa stal závislým. Fanúšičkou West Ham United je aj Katy Perry. Speváčka Adele, ktorá je v zozname slávnych futbalových fanúšikov tiež celkom prekvapením, zase sympatizuje s tímom Tottenham Hotspur. 

The Libertines sponzorujú dresy futbalového klubu Zdroj: Instagram

Autorka: Marína Valentovičová
Foto: facebook.com/peterdohertyofficial

Súvisiaci interpreti: Libertines