Britský hudobník Noel Gallagher vydá pod hlavičkou svojej formácie Noel Gallagher's High Flying Birds novú nahrávku. Album Chasing Yesterday by mal vyjsť 2. marca 2015. 47-ročný interpret však už teraz zverejnil ochutnávku v podobe singla In the Heat of the Moment.

"Bola to naozajstná osina v zadku," uviedol Noel Gallagher na margo nahrávky, ktorú si po prvý raz vo svojej kariére celú napísal i produkoval. "Pozeralo na mňa množstvo ľudí, ktorí mi hovorili - 'Fajn, takže čo budeme robiť dnes?' Všetko som to musel vymýšľať za pochodu. Manažovanie toho celého bolo naozaj extrémne ťažké," dodal hudobník.

Z pripravovanej novinky Gallagher aktuálne zverejnil singel In The Heat Of The Moment. "Bola to posledná pieseň, ktorú sme nahrali. Či je skvelá? Jasné, že áno. Čo znamená? Neznamená nič," prezradil svojským štýlom hudobník. Zaujímavosťou je, že v skladbe Ballad Of The Mighty I, ktorá by mala byť druhým singlom z albumu, sa objaví Johnny Marr. "Je naozaj skvelým gitaristom a má niečo, čo nemá nikto iný. Je úžasný. Proste skvelý chlap," dodal Noel.

47-ročný muzikant dokonca priznal, že na albume bude skladba z čias Oasis. "Je tam pieseň, ktorú som dokončoval 23 rokov. Volá sa Lock All The Doors a kúsok z nej som v 90. rokoch dal The Chemical Brothers (skladba Setting Sun, pozn. red.), no vždy som ju chcel dokončiť. Len som nevedel ako prepojiť jednotlivé časti s refrénom. Jedného dňa som išiel z obchodu a proste ma to zasiahlo. Oasis tú skladbu nikdy nevydali, ale ten refrén je tak sku*vene dobrý, že som sa ho nikdy nevzdal," spresnil Gallagher.


Tracklist albumu Chasing Yesterday:

1. Riverman
2. In the Heat of the Moment
3. The Girl with X-Ray Eyes
4. Lock All the Doors
5. The Dying of the Light
6. The Right Stuff
7. While the Song Remains the Same
8. The Mexican
9. You Know We Can't Go Back
10. Ballad of the Mighty I

Zdroj: Nme.com, Digitalspy.co.uk
Foto: Facebook.com/noelgallaghermusic

Súvisiaci interpreti: Noel Gallagher's High Flying Birds