Anglický hudobník Phil Collins oznámil, že budúci rok v októbri plánuje vydať autobiografiu. "V uplynulých rokoch ma niekoľkokrát požiadali, aby som napísal memoáre, no až doteraz som nikdy nemal pocit, že je na to ten správny čas," prezradil hodobník.

"Som pripravený rozpovedať svoj príbeh v hudobnom priemysle so všetkými úspechmi aj pádmi," dodal. Zatiaľ nepomenovanú knihu vydá nakladateľstvo Penguin Random House.

Phil Collins sa stal známym ako člen skupiny Genesis, v ktorej pôsobil s prestávkami v rokoch 1970 až 1996. S kapelou vydal albumy ako Selling England By The Pound (1973), Duke (1980), Abacab (1981), Genesis (1983), Invisible Touch (1986) či We Can't Dance (1991). Od roku 1981 pôsobí aj ako sólový interpret a na konte má osem štúdioviek, pričom tá zatiaľ posledná s názvom Going Back vyšla v roku 2010.

Medzi jeho najznámejšie hity patria skladby ako You Can't Hurry Love, Against All Odds (Take A Look At Me Now), Easy Lover (feat. Philip Bailey), One More Night, Two Hearts, Another Day In Paradise a I Wish It Would Rain Down. Na konte má napríklad sedem cien Grammy, Oscara či dva Zlaté glóbusy a v roku 2010 ho s ostatnými členmi Genesis uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. 

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/philcollins

Súvisiaci interpreti: Phil Collins