Šieste finálové kolo prinieslo jedno kvalitné spevácke vystúpenie za druhým. Zverenci Dary Rolins a Michala Davida sa predviedli v skutočne dobrom svetle. V rámci pondelkového priameho prenosu sa však dvaja museli so súťažou rozlúčiť.

Prvý tím, ktorý prišiel o jedného zo svojich členov bol tím Dary Rolins. Divácke SMS hlasy rozhodli o automatickom postupe Zuzany Mikulcovej a Dominiky Šuľákovej. Do speváckeho súboja o postup sa tak dostali Miloš Novotný a Katarína Demská. Miloš zabojoval skladbou Shine od kapely Mr. Big. Jemný chrapľák v hlase a akustická gitara v rukách pôsobili na divákov očarujúco. Katarína sa rozhodla zaujať publikum a najmä Daru Rolins piesňou Michaela Jacksona Billy Jean.

"Včera ste boli excelentní, na rovnakej úrovni. Katka, urobila si mi veľkú radosť, včera si sa rozsvietila, super si to zaspievala. Ja to skrátim, mňa strašne mrzelo vystúpenie, čo si dala teraz, mám pocit, ako keby si to zahodila. Odspievala si to bez energie, bez šťavy. Dneska to budeš ty, kto skončí," rozhodla Dara.

Pripomeňte si šieste finále a pozrite si video z vystúpenia Dominiky Šuľákovej, ktorá za interpretáciu hitu Si sám dostala od Tiny Zlatého slávika.

Vyraďovanie v tíme Michala Davida sa nieslo v rovnakom duchu. Diváci dopriali radosť z bezstarostného postupu Brunnovi Oravcovi a Ivanne Bagovej. V boji o záchranu sa so skladbou Adama Lamberta What Do You Want From Me predviedol Petr Kutheil. Jeho súperka Kateřina Petráňová zaspievala song (You Make Me Feel Like) A Natural Woman od Arethy Franklin. Petr vsadil na veľkú až teatrálnu šou a Kateřina naopak odspievala skladbu s minimálnymi gestami, no zato s kvalitným čistým spevom.
 
"Obaja ste si to teraz užili. Mňa Katka veľmi prekvapila. Po muzikantskej stránke sa mi to veľmi páčilo. Peťo, mne sa strašne páči ako spievaš, ja ti už teraz ponúkam miesto v mojom muzikáli. Teba pošlem do muzikálu a Katku pošlem ďalej," rozhodol sa po dlhom zvažovaní Michal David.

Ďalší priamy prenos, ktorý sa uskutoční 20. apríla na obrazovkách televízií Markíza a Nova sľubuje spestrenie doterajších finálových kôl. Od siedmeho finálového kola sa totiž speváci zo všetkých štyroch tímov spoja a budú súťažiť v spoločných finálových kolách. Zmena nastane aj vo vyraďovaní. Namiesto doterajších dvoch vypadávajúcich vypadnú hneď štyria súťažiaci. Z každého tímu jeden. 

Autorka: Miroslava Kuracinová
Foto: Hlascs.nova.cz