Americký hudobník a herec Tom Waits predstavil skladbu Take One Last Look, ktorá je jeho prvou novinkou od albumu Bad as Me z roku 2011. 65-ročný rodák z Kalifornie predviedol novinku naživo spolu s kapelou v Late Show With David Letterman, ktorej poslednú epizódu plánuje televízia CBS odvysielať 20. mája.

Muzikant pred vystúpením venoval ideálnu rozlúčkovú pieseň moderátorovi Davidovi Lettermanovi. V jeho relácii sa od roku 1983 predstavil až desaťkrát. "Neviem, kedy Davida uvidím znova. Asi sa budeme musieť zmieriť s tým, že na seba budeme narážať na cvičení pilates," uviedol po vystúpení na svojom oficiálnom webe.


Tom Waits debutoval v roku 1973 albumom Closing Time. So svojou sedemnástou, zatiaľ poslednou štúdiovkou Bad as Me (2011) sa mu podarilo obsadiť tretiu priečku v americkom rebríčku Billboard 200, čo je zároveň jeho zatiaľ najväčší úspech v tejto hitparáde. Okrem radových albumov vydal niekoľko kompilácií a tri koncertné záznamy. Na konte má tiež soundtracky filmov One from the Heart (1981) a Noc na Zemi (1991), pričom za prvý spomínaný ho nominovali na Oscara.

Venuje sa tiež herectvu, predstavil sa napríklad v snímkach Mimo zákon (1986), Dracula (2000), Káva a cigarety (2003), Imaginarium Dr. Parnassa (2009) či Kniha prežitia (2010). V roku 2011 ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.

Zdroj: SITA (Nme.com), Tomwaits.com
Foto: Tomwaits.com

Súvisiaci interpreti: Tom Waits