Americká rocková kapela Living Colour vydá 8. septembra album Shade. Skupina nahrala novinku v zostave Corey Glover, Vernon Reid, Will Calhoun a Doug Wimbish. S produkciou im pomohol Andre Betts a s mixom zas Ron Saint Germain.

Päťdesiatdvaročný Corey Glover povedal pre magazín Loudwire, že nahrávanie im trvalo takmer štyri roky, počas ktorých museli čeliť problémom s manažérmi i vydavateľstvami. Spevák tiež prezradil, že už začal písať nové skladby.

Living Colour pôsobili na scéne v rokoch 1984 až 1995. Prerazili s debutovým albumom Vivid (1988), ktorého úspech už neprekonali. Z tejto nahrávky pochádzajú single Cult of Personality, Glamour Boy alebo Open Letter (To a Landlord). Za hit Cult of Personality získala skupina svoju prvú z dvoch cien Grammy.

Po debute nasledovali albumy Time's Up (1990), za ktorý takisto dostali Grammy, a Stain (1993) a v roku 1995 rozpad kapely. V roku 2000 sa vrátili na scénu a o tri roky neskôr nasledovala štúdiovka Collideoscope. Zatiaľ posledným albumom formácie je nahrávka The Chair in the Doorway (2009). Skupinu Living Colour zaradila televízia VH1 na zoznam 100 najlepších hardrockových interpretov všetkých čias a magazín Rolling Stone ju označil za "pionierov funk-metalu".


Zdroj: SITA
Foto: Karsten Staiger Photography

Súvisiaci interpreti: Living Colour