Anglická kapela Duran Duran dostane na tohtoročnom odovzdávaní Silver Clef Awards cenu za celoživotné dielo. Ocenenia udeľuje charitatívna organizácia Nordoff Robbins, ktorá poskytuje hudobnú terapiu deťom aj dospelým s rôznymi problémami. Kapela tiež zverejnila podrobnosti o svojom pripravovanom 14. albume.

Ceremoniál Silver Clef Awards sa uskutoční 3. júla v Londýne, pričom ocenenie v hlavnej kategórii získajú tento rok Iron Maiden. Okrem toho už nadácia oznámila aj víťazov v niektorých ďalších kategóriách. Sú nimi Kasabian (najlepšia skupina), James Bay (najlepší nováčik), Jake Bugg (najlepší interpret), Rita Ora (najlepšia interpretka), Mark Ronson (cena za inovatívnosť), Primal Scream (Icon Award) a Il Divo (klasická hudba).

Duran Duran napriek oceneniu za celoživotné dielo v tvorbe pokračujú naďalej. Už v septembri uvedú na trh nový album, ktorý nazvali Paper Gods. O produkciu novinky sa postarali Nile Rodgers, Mark Ronson a Mr Hudson. Medzi hosťami sa objavia aj John Frusciante, Kiesza a Janelle Monáe, ktorá spolupracovala na singli Pressure Off. Pôjde o prvý štúdiový album skupiny od roku 2010, keď vydali nahrávku All You Need Is Now.

Kapela Duran Duran vznikla v roku 1978 v Birminghame. Najväčšiu slávu zažili v prvej polovici 80. rokov, a to zásluhou prvých troch albumov Duran Duran (1981), Rio (1982) a Seven And The Ragged Tiger (1983). V súčasnosti skupinu tvoria Simon Le Bon (spev), Nick Rhodes (klávesy), John Taylor (basgitara) a Roger Taylor (bicie nástroje).

Zdroj: SITA (Billboard.com, Noise11.com archív)
Foto: Igor Daniš - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Duran Duran