Aj tento rok sa v Senici-Kunov uskutoční obľúbený multižánrový festival Fest Fiesta. Fanúšikovia dobrej hudby a komornej atmosféry malých festivalov sa môžu tešiť na pestrý kultúrny program.

Útulný areál Spoločenského domu Kunov privíta druhý ročník podujatia Fest Fiesta už budúcu sobotu 23. júna. K dobrej nálade prispeje bratislavská formácia Saténové ruky, ktorá sa miestnemu publiku predstaví vôbec po prvýkrát. Z hlavného mesta príde aj experimentálna rocková kapela európskeho formátu, The Ills. Jej dravé vystúpenie mohli zažiť návštevníci holandského Eurosonic Noorderslag či islandského festivalu Iceland Airwaves, okrem toho odohrala v zahraničí aj niekoľko koncertných šnúr.

Pamätníkov slovenskej alternatívnej scény prenesie do starých dobrých čias zoskupenie Piijem & Malevil & Matelko s nestarnúcimi hitmi ako Maratón party či Železný muž. Senický festival každoročne okrem známych mien slovenskej scény dáva priestor aj domácim formáciám. Na svoje si tak prídu fanúšikovia čoraz populárnejšej rap-funk-rockovej kapely Tusté baletky a na pódiu sa objavia aj jazz-rockeri Fridge Aside, či mladá talentovaná speváčka Anet Te za doprovodu mladého klavírneho virtuóza Miloša Biháryho. 

Okrem hudobného vyžitia sa návštevníci môžu tešiť aj na divadelné predstavenie v podaní detského divadelného súboru MoDRé TRaKy, retro spoločenské hry či stolnotenisový turnaj.

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Fest Fiesta 2018 Zdroj: PR

Festival sa uskutoční za podpory Mesta Senica, Trnavského samosprávneho kraja, Taste okná, GH Studio a Zamestnaneckého grantového programu Nadácie Orange. Hlavnými mediálnymi partnermi sú Rádio_FM, TV SEN a Zoznam.sk.

Zdroj: PR článok (Hudba.sk edit)

Súvisiaci interpreti: The Ills, Saténové ruky