Záverečný večer ôsmeho ročníka Mikulášskeho Jazzového Festivalu bude patriť čisto slovenským kapelám. V rámci neho sa predstaví formácia Talent Transport, Kubo Ursiny & Provisorium a Marián Čekovský.

Večer odštartuje mladá jazz-rocková kapela Talent Transport, ktorej repertoár tvoria najmä skladby z pera klaviristu Vladislava Šarišského. Po jeho boku sa predstaví basgitarista Filip Hittrich (Dano Heriban, H Projekt, MAF trio, Mária Čírová) a bubeník Marián Slávka (Gapa & Groovin Heads, MAF trio, ex-IMT Smile, Peter Lipa, Henry Tóth).

Talent Transport - Priestor a čas

Meno Dežo Ursiny istotne netreba predstavovať. Syn tohto legendárneho slovenského hudobníka sa rozhodol obnoviť jeho "značku" a oživiť otcov odkaz. Projekt Kubo Ursiny & Provisorium tvorí šesť profesionálnych hudobníkov: klávesista Valér Miko, gitaristi Juraj Turanský a Peter Vavro, basgitarista Roman Mezei, bubeník Michal Lašán a saxofonista Marian Jaslovský.

Kubo Ursiny & Provisorium - Pod hladinou

Vrcholom ôsmeho ročníka Mikulášskeho Jazzového Festivalu bude vystúpenie multiinštrumentalistu a zabávača Mariána Čekovského. Spolu s ním sa predstaví speváčka Nataša Džunková, na trúbku zahrá Mariánov dlhoročný spoluhráč Pavol Jeňo a na saxofón zas funkový mág Ivan Vereš (Made 2 Mate). Spevák sa podľa vlastných slov na liptovské publikum veľmi teší, no viac informácií o pripravovanom programe prezradiť nechcel. Jazzoví priaznivci si však určite prídu na svoje - Čekovský len pred nedávnom odohral famóznu one-man show v rámci bratislavského festivalu Viva Musica! (reportáž), ktorá sa stretla s obrovským nadšením publika aj kritiky.

Marián Čekovský - Kristínka iba spí (live)

Predpredaj vstupeniek sa realizuje v Dome kultúry Liptovský Mikuláš. Viac informácií nájdete na www.mjf.sk alebo www.facebook.com/mikulasjazzfest.
 
Informácie pre Hudba.sk poskytol organizátor festivalu Martin Budaj.

Foto: Zdenko Hanout - festival Viva Musica! 2012

Súvisiaci interpreti: Marián Čekovský