Nickelback, v predajnosti albumov multiplatinová rocková kapela, je nútená zrušiť všetky zostávajúce koncertné termíny turné No Fixed Address 2015 kvôli predĺženému odpočinku speváka Chada Kroegera, ktorému bola v júni diagnostikovaná cysta v hrtane.

V poslednom období podstúpil spevák niekoľko operácií a ošetrujúci lekár mu odporučil vokálny odpočinok na najbližších šesť až deväť mesiacov, aby sa úplne zotavil. Nickelback zrušili druhú časť severoamerického turné v júni, kedy lekári prvýkrát diagnostikovali Kroegerovi cystu na hlasivkách a odporučili mu operačný zákrok. Napriek tomu, že boli lekári s výsledkom operácie spokojní a kapela bola pripravená pokračovať v koncertovaní v rámci európskej časti turné v septembri, ukázalo sa, že spevák bude potrebovať k rekonvalescencii a úplnému uzdraveniu dlhší čas.

"Najviac zo všetkého je nám ľúto našich fanúšikov, s ktorými sa nestretneme na našom jesennom turné, ale Chadove zdravie, liečba a úplné zotavenie sú to, čo je práve teraz najdôležitejšie. Dúfame, že ho po čase budeme mať späť silnejšieho a lepšieho než kedykoľvek predtým. Ďakujeme všetkým za podporu a pochopenie počas tohto ťažkého obdobia a teším sa, že sa skoro vrátime na cestu a budeme opäť koncertovať.

Zakúpené vstupenky na zrušené koncerty je možné vrátiť na miestach, kde boli zakúpené. Vstupné bude vrátené v plnej výške vrátane servisných poplatkov. Vstupenky je možné vrátiť od 24. augusta do 31. októbra.

Informácie pre Hudba.sk poskytol Petr Novák z agentúry Live Nation.

Foto: Instagram.com/nickelback

Súvisiaci interpreti: Nickelback