Už o pár dní zavíta britský spevák Robbie Williams do hlavných miest troch z našich našich najbližších susedov. V rámci turné k vlaňajšiemu albumu The Heavy Entertainment Show ho ako predkapela sprevádza skupina Erasure.

Anglický spevák Robbie Williams po vydaní svojej albumovej novinky The Heavy Entertainment Show, ktorá vyšla vlani v novembri, brázdi koncertné pódiá. Podľa zahraničnej hudobnej tlače koncertná šou od začiatku turné mierne mení svoju podobu. Základná kostra však ostáva. Diváci tak majú možnosť vidieť a počuť titulnú skladbu albumu i škandalóznu Party Like A Russian, ktorou si "kopol" do ruských oligarchov. A natočil k nej pikantný klip.

Od ruských médií si za to vyslúžil označenie "šovinista". Klip vyvolal v Rusku pobúrenie. Nuž, spieva v ňom o alkohole, drogách či matrioškách, pričom v piesni použil aj niekoľko ruských slovíčok. Napriek tomu - alebo možno práve preto - patrí Party Like A Russian medzi najúspešnejšie spevákove klipy. Od vydania vlani 30. septembra má v čase vydania článku viac ako 23 miliónov zhliadnutí. Na jeho oficiálnom Youtube kanáli je úspešnejším už iba klip Love My Life.


Prečítajte si: Podväzky, luxus aj zvrhlé nevesty. Robbie Williams si v novinke uťahuje z Rusov

Z noviniek na úvodných koncertoch turné znela aj pesnička Motherfucker, postupom času začal Robbie Williams vynechávať aj The Flood z repertoáru jeho niekdajšej skupiny Take That. Pevné miesto v setliste však majú prevzaté veci My Way či Somethin' Stupid. K nim pridáva ďalšie - v Prahe (19. augusta), Budapešti (23. augusta) a vo Viedni (26. augusta) môžu zaznieť aj Sweet Caroline od Neila Younga či á capella zmes hitov Livin' On A Prayer (Madonna), Take On Me (A-Ha), Rehab (Amy Winehouse) či Stayin’'Alive (Bee Gees).

Na počesť nedávno zosnulého George Michaela zvykne Robbie Williams spievať jeho hit Freedom! '90. Samozrejmosťou každého koncertu sú aj Robbieho najväčšie hity, ktoré počas večera zaraďuje pomedzi vyššie uvedené skladby. Let Me Entertain You, Come Undone, Feel, Angels, Rock DJ, She's The One - to je len časť "povinnej" jazdy koncertu. Okrem spevu a nadčasových pesničiek sa fanúšikovia môžu tešiť napríklad aj na šou s tanečnicami v boxerských rukaviciach.


Zdroj: Hudba.sk, iDnes.cz
Foto: Sandor Csudai - Szigetfestival.com

Súvisiaci interpreti: Robbie Williams