Presne pred rokom odohrala Apocalyptica skvelý koncert na festivale In Castle v Seredi, na ktorom sa 17. augusta 2018 zišli fanúšikovia z celého Slovenska. Tentokrát fenomenálna fínska formácia zahrá v metropole východu, kde vystúpi už túto nedeľu (18.8.) pred zaplneným hľadiskom košického amfiteátra.

Štvorica metalových violončelistov, ktorej v aktuálnej zostave kontruje bubeník hrajúci na šialenú bubnovo-industriálnu sadu zloženú nielen z bežne známych častí bicích (čiže bubny, činely, stojany), ale aj z neuveriteľne znejúcich hrubých zahnutých rúr, sa u nás v minulom roku predviedla v plnej paráde. Aj Slovensko totiž zahrnula medzi krajiny, v ktorých sa koncertne zastavila pri príležitosti osláv vydania debutového albumu Apocalyptica "Plays Metallica by Four Cellos".

Dodnes neprekonaná nahrávka slávnych Fínov vyšla 30. septembra 1996 na značke Mercury Records. Kapela od roku 2016 už štvrtý rok koncertne oslavuje jeho dvadsiate narodeniny, keďže o tieto koncerty je po celom svete obrovský záujem. S obmeneným a rozšíreným koncertným programom a strhujúcou svetelnou šou v nedeľu 18. augusta premiérovo zavíta do Košíc. Skupina v miestom amfiteátri pod holým nebom okrem nadčasovej hudby predvedie aj strhujúcu svetelnú šou.

Okrem skladieb z prelomového albumu hudobníci zahrajú aj ďalšie klasiky skupiny Metallica a tiež vlastné skladby. Apocalyptica tentokrát sľubuje koncertný program so špeciálnou dĺžkou, ktorý bude pozostávať z dvoch častí rozdelených prestávkou. Fanúšikovia kvalitnej hudby sa tak rozhodne majú na čo tešiť.

Informácie pre Hudba.sk poskytla Bibiána Grebeňová Šedivá z agentúry Kvas. Text správy sme upravili.

Foto: Facebook.com/Apocalyptica

Súvisiaci interpreti: Apocalyptica