Na domácej scéne sa počas uplynulých siedmich dní neudialo nič podstatné, a preto dnešné vydanie Týždňa v hip-hope bude pozostávať iba zo zámorských noviniek. O tie sa postarali napríklad Puff Daddy, Talib Kweli či Method Man. A aby sme nezabudli, tým workoholikom roka ja práve Talib Kweli.

Puff Daddy je síce celú svoju kariéru viac podnikateľom než rapperom, no napriek tomu momentálne pripravuje už svoju šiestu štúdiovku. Tá ponesie názov No Way Out, a pôjde teda o pokračovanie jeho debutu No Way Out z roku 1997. Termín vydania zatiaľ nepoznáme, von sa však teraz dostal singel Workin'.

Puff Daddy & The Family - Workin'

Talib Kweli je v týchto mesiacoch nezastaviteľný. Brooklynský rodák vydal tento rok už album Fuck The Money, ktorý poskytol zdarma, a kompiláciu Train Of Thought, pričom o necelý mesiac ešte vypustí štúdiovku Indie 500, ktorú nahral s producentom 9th Wonderom. Z nej sa najnovšie dostal von klip ku skladbe Every Ghetto s hosťujúcou Rapsody. A aby toho nebolo málo, Talib nedávno vytvoril aj kolektív Colours Of The Culture, s ktorým nahral kompiláciu Roy G Biv: What A Colourful World. Ako ukážku z nej si môžete vypočuť track The Mathematics, v ktorom Talib spojili sily so Stylesom P. Rovnako ako Fuck The Money je aj táto nahrávka k dispozícii zdarma na stiahnutie na Talibovej webstránke.

Talib Kweli & 9th Wonder feat. Rapsody - Every Ghetto

Talib Kweli feat. Styles P - The Mathematics

Method Man pokračuje v promovaní nového albumu The Meth Lab. Najnovšie vypustil lyric video ku skladbe The Purple Tape, v ktorej mu asistujú Raekwon, Inspectah Deck a na refréne aj jeho syn, taktiež zvaný Raekwon.

Method Man feat. Raekwon, Inspectah Deck & Raekwon - The Purple Tape (Lyric Video)

Tech N9ne o mesiac vypustí už svoj druhý tohtoročný album Strangeulation Vol. 2. Ďalšou ukážkou z neho je skladba We Just Wanna Party s hosťujúcou dvojicou Rittz a Darrien Safron. Okrem toho vypustil aj video k tracku Roadkill, ktorý zas nájdete na jeho májovej štúdiovke Special Effects.

Tech N9ne feat. Rittz & Darrien Safron - We Just Wanna Party

Tech N9ne feat. Excision - Roadkill

Jadakiss momentálne pripravuje album Top 5 Dead Or Alive a predstavu, čo od neho môžete čakať, si môžete spraviť prostredníctvom tracku Jason. Ten produkoval Swizz Beatz, ktorý si zahral aj v klipe.

Jadakiss feat. Swizz Beatz - Jason

Už zajtra sa dostane do predaja nový album Joea Buddena s názvom All Love Lost, z ktorého sme už mohli počuť viacero singlov. Jedným z nich bola aj skladba Where Do We Go, ktorá sa najnovšie dočkala aj klipu.

Joe Budden feat. Eric Bellinger - Where Do We Go

Elzhi naďalej pracuje na novom projekte Lead Poison, ktorého termín však zatiaľ nepoznáme. Pred niekoľkými dňami však vypustil aspoň novú skladbu s názvom P.S..

Elzhi - P.S.

V piatok dorazí aj album Breakfast At Banksy's, ktorý spoločne spáchali Ras Kass a Jack Splash pod názvom Semi Hendrix. Ešte predtým sme však dočkali ďalšej ukážky v podobe tracku M.A.S.H. s hosťujúcim Kuruptom.

Semi Hendrix feat. Kurupt - M.A.S.H.

Chris Rivers konečne prezradil termín vydania svojho debutu Medicated Consumption. Stane sa tak 21. októbra, pričom okrem tejto informácie vypustil už piaty singel. Je ním skladba I Declare War, do ktorej prispel slohou aj Uncle Murda a refrénom už tradične Whispers.

Chris Rivers feat. Uncle Murda & Whispers - I Declare War

Mayer Hawthorne a Jake One, spoločne známi ako Tuxedo, vydali tento rok eponymný album. Teraz naň nadviazali remixovým EP, ktorý obsahuje prerábky skladieb The Right Time a Watch The Dance. O jeden z remixov prvej menovanej sa postaral haitsko-kanadský producent menom Kaytranada, pričom k jeho počinu vznikol aj animovaný klip.

Tuxedo - The Right Time (Kaytranada Remix)

Autor: Miguel Mitchél
Foto: www.facebook.com/Diddy

Súvisiaci interpreti: Puff Daddy, Talib Kweli