S blížiacimi sa Vianocami vrcholí aj ohlasovanie koncertov na rok 2016. Ak by ste teda náhodou nemali hlboko do vrecka a chceli blízkych obdarovať lístkami na svetovú hviezdu, tu sú dva najnovšie zverejnené tipy.

Anglický hudobník Elton John vystúpi 26. novembra v pražskej O2 Aréne. Vstupenky na koncert začnú predávať v stredu 16. decembra. 68-ročný spevák, ktorý plánuje 5. februára vydať album Wonderful Crazy Night, sa v rámci turné zastaví napríklad aj 18. júna v poľskom Osvienčime, kde zahrá na Life Festivale.

Elton John je jedným z najúspešnejších hudobníkov všetkých čias, počas svojej 50-ročnej kariéry predal vyše 300 miliónov kópií nahrávok na celom svete. Okrem množstva iných ocenení získal aj šesť Grammy, päť BRIT Awards, Oscara, Zlatý glóbus či divadelnú cenu Tony. V roku 1994 ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.


Americká speváčka Mariah Carey sa predstaví 11. apríla v poľskom Krakove, kde vystúpi v Tauron Aréne a 19. apríla zas vo viedenskej Stadthalle. Interpretka sa v oboch mestách zastaví v rámci Sweet Sweet Fantasy Tour Europe 2016.

Mariah Carey pôsobí na hudobnej scéne od konca 80. rokov minulého storočia. Debutový eponymný album vydala v roku 1990. Vlani v máji uviedla na trh štrnástu štúdiovku Me. I Am Mariah... The Elusive Chanteuse. Na celom svete predala viac ako 200 miliónov kópií albumov. Získala 32 Billboard Music Awards, 19 World Music Awards či päť cien Grammy. Má za sebou aj niekoľko hereckých úloh, od augusta 2015 má hviezdu na Hollywoodskom chodníku slávy.


Zdroj: SITA (iDnes.cz, Eltonjohn.com, Mariahcarey.com, archív), Hudba.sk - perex
Foto: Live Nation CZ 

Súvisiaci interpreti: Elton John, Mariah Carey