Americké hip-hopové duo Outkast minulý týždeň potvrdilo svoj návrat na scénu, keď sa stalo jedným z headlinerov festivalu Coachella. O pár dní na to formácia informovala, že pri príležitosti 20. výročia vydania svojho debutu Southernplayalisticadillacmuzik (1994) vystúpi na 40 festivaloch. A hovorí sa aj o novom albume...

"Je naozaj česť, že môžeme osláviť 20 rokov a pritom stále robiť hudbu, akú chceme," uviedol člen formácie Big Boi po tom, ako dvojica informovala o svojich veľkých koncertných plánoch. "Spoločný návrat na pódiá je ten najlepší spôsob, ako môžeme fanúšikom poďakovať za to, že 20 rokov podporujú Outkast," dodal André 3000 na svojom Twitteri. Okrem festivalu Coachella je zatiaľ potvrdené vystúpenie dvojice na júnovom podujatí Governers Ball v New Yorku.

Zverejnenie informácie o 40 festivaloch vyvolalo aj klebety o tom, že Outkast vystúpi na tohtoročnom Glastonbury. Fanúšikovia na Slovensku zase môžu dúfať, že držitelia šiestich cien Grammy a štyroch American Music Awards vystúpia aj na niektorom z festivalov v našom regióne. Do úvahy prichádza najmä Sziget, no prekvapiť môže aj český Hip Hop Kemp.

André 3000 a Big Boi spolu nekoncertovali dlhé roky. Po vydaní šiesteho a zatiaľ posledného albumu Idlewild (2006), ktorý je soundtrackom k rovnomennému filmovému muzikálu, sa venovali sólovým projektom. Po potvrdení comebacku sa objavili aj špekulácie, že duo pripravuje nový album. V The Howard Stern Show to naznačila ich bývalá manažérka Queen Latifah. "Pracujú teraz na niečom, robia filmy a tiež čoskoro začnú pracovať na novom albume. Ja ich však už nemanažujem," uviedla 43-ročná speváčka a herečka.

Zatiaľ poslednou spoločnou nahrávkou, na ktorej sa dvojica podieľala, je minuloročný remix piesne Pink Matter speváka Franka Oceana.

Frank Ocean + Big Boi + André 3000 - Pink Matter (Remix)

Text: Hudba.sk (zdroj: SITA - Digitalspy.co.uk; archív) 
Foto: Outkast.com

Súvisiaci interpreti: Outkast