Slovenskí alternatívni rockeri Wine Fault vydali po singli West Light ďalšiu ochutnávku z pripravovaného albumu, ktorá nesie názov Alf Life. Ako naznačuje názov, v skladbe rozoberajú na drobné postavu Alfa z populárneho seriálu z 80. rokov. Kapela poňala vesmírnu tému so všetkou vážnosťou - gitary sú plné vesmírnych efektov, ozvien a disonancií.

"Bolo to jedno ráno, keď som si v telke prepínal seriály HBO MAX a vyskočil tam na mňa Alf s niečím ako 'pozrite, je späť a môžete si pozrieť všetky jeho časti!'. A ja som si povedal, že 'pane bože, načo toto zase?!', a z tej situácie vznikol nápad na text tejto pesničky," prezradil spevák a basgitarista Andrej Fintora.

"Všimnite si, ako sa v čase vždy vracajú a pýtajú sa o slovo bizarné postavičky, ktoré akoby nevedeli, že treba vedieť v nejakom momente odísť a nechať to jednoducho tak. Nie je to len o Alfovi, sú to politici, 'starí známi', o ktorých ste dlho nevedeli (a bolo to tak dobre) a zrazu sú späť… Každý si môže dosadiť to svoje. Alf Life je o nevyžiadanom vracaní sa," dodáva líder kapely Wine Fault. Singel vyšiel 14. februára spolu s DIY videoklipom.

O nahrávanie a produkciu sa postaral Jakub Hríbik v štúdiu PULP. Grafiku navrhol bubeník kapely Patrik Urban. Mastering si vzal pod taktovku viedenský masteringový inžinier Alexander Vatagin. Druhý album kapely, ktorý ponesie názov Maybe Scissors, uzrie svetlo sveta v apríli tohto roka.

Kto sú Wine Fault?

Wine Fault je noise-punková kapela z Bratislavy. Na konte má dve EP nahrávky A Night at the Oprah (2019) a Oval Swing (2021) a jeden dlhohrajúci album DNO (2020). Kapela má za sebou vystúpenia na slovenských koncertoch kapiel Uniform (USA), Heckspoiler (AT), Johnny & The Rotten (AT), Storm of Sedition (CAN), Prescriptiondeath (SWE) a Human Host Body (SI). Hrala tiež na viacerých lokálnych festivaloch ako SHARPE alebo Bordel na Dunaji.

V roku 2023 sa skupina po dvojročnej pauze vrátila na slovenskú hudobnú scénu so singlom West Light. Priniesla v ňom fúziu svojho tradičného noise-rockového prístupu s punkom a vrátila sa k melodickému spevu.

Zdroj: Wine Fault (Hudba.sk edit)