Už štvrtý singel zo svojho albumu Head Above Water, ktorý vyšiel vo februári, vypúšťa do sveta speváčka Avril Lavigne. Skladba I Fell in Love with the Devil upozorňuje na toxické vzťahy, od ktorých je potrebné sa očistiť. Speváčka však čelí kritike zo strany náboženských skupín.

Skladbu I Fell in Love with the Devil predstavila Avril Lavigne aj s pochmúrnym gotickým videoklipom. Speváčka sa v ňom predstavila ako šoférka pohrebného auta, v inej scéne si zase v červených šatách s veľkolepou vlečkou zahrala na klavíri uprostred náhrobných kameňov v tmavom lese. Tam tiež stretáva záhadného muža, od ktorého napokon ujde. O réžiu videa sa postaral Elliott Lester.

Keďže preklad názvu piesne znamená "Zamilovala som sa do diabla", na speváčku sa po jej zverejnení spustila vlna kritiky od náboženských skupín. Avril však na to reaguje, že ide len o metaforické pomenovanie toxických vzťahov. "Napísala som I Fell in Love with the Devil ako pripomienku pre seba, že nejakí temní ľudia na tomto svete môžu byť zamaskovaní za anjelov. Prosím, dovoľte mojej skladbe, aby bola pripomienkou, že nesmiete nechať démonov, aby vás ťahali dole. Rozhodla som sa teraz prerušiť tento hlúpy kruh, pochovám všetky toxické vzťahy a veci, ktoré mi ľudia urobili v minulosti, súčasnosti a budúcnosti," uviedla speváčka na Instagrame.


Avril Lavigne vydala album Head Above Water po piatich rokoch od svojej poslednej štúdiovky. Na nahrávke sa producentsky podieľali  aj jej exmanžel Chad Kroeger, s ktorým sú stále dobrí priatelia, ďalej Stephan MoccioJohan CarlssonLauren Christy z kapely The Matrix či Travis Clark z formácie We the Kings. V singli Dumb Blonde prekvapila spoluprácou s raperkou Nicki Minaj.

Autorka: Marína Valentovičová (zdroj: Nme.com)
Foto: Facebook.com/avrillavigne

Súvisiaci interpreti: Avril Lavigne