Éra boybandov je s výnimkou One Direction už len spomienkou v histórii ľudstva. V súvislosti s tým sa vynárajú rôzne skutočnosti ako priznanie niektorých členov k homosexualite, vyhlasovanie bankrotov a iné. Najnovšia informácia potvrdzuje to, o čom si doteraz neprajníci len šepkali - pop 90. rokov spôsobuje muky. K tomuto "revolučnému" názoru dospela aj americká CIA.

Americký zväz pre občianske slobody (ACLU) vo svojej najnovšej správe hovorí, že CIA mučila svojich väzňov hudbou Westlife. Organizácia tvrdí, že skladba My Love z repertoáru írskej chlapčenskej skupiny z 90. rokov týrala väzňov, a to len tým, že hrala v nepretržitej slučke. Prerušili ju iba vtedy, keď sa CD pokazilo alebo ho vymenili za heavy metal. Prototypom novej psychologickej zbrane mal byť väzeň Suleiman Abdullah v Afganistane.

Slaďák pre väzňa

"Suleimanovi, čerstvému mladomanželovi z Tanzánie, povedali, že túto skladbu hrajú špeciálne pre neho," cituje správa ACLU. Abdullah sa totiž oženil iba dva týždne pred tým, ako ho v roku 2003 zadržali v Somálsku. Podľa správy chcela tajná služba touto bizarnou metódou svojho väzňa "psychicky zničiť aspoň na mesiac."

Po piatich rokoch väznenia Suleimana Abdullaha prepustili s tým, že nepredstavoval pre Ameriku hrozbu, no podľa citovanej správy máva tzv. flashbacky, v ktorých sa mu vracajú spomienky na toto obdobie. Hudba ho otupila až do takej miery, že nevedel znovu nájsť svoju manželku, a tak sa zosobášil s inou ženou. 

Iba na vlastné riziko:


K informácii sa vyjadril aj niekdajší člen formácie Kian Egan. Ten v írskej rozhlasovej relácii Eoghana McDermotta na margo celej kauzy zažartoval: "Ak sa bavíme o opakovanom prehrávaní, možno dve hodiny by úplne stačili na to, aby úbohému mužovi skladba roztrieštila mozog."

Prečítajte si: Na East 17 ani z recesie! Slávny boyband 90-tych rokov mal na koncerte 30 ľudí

Autor: Marek Majzon (zdroj: DigitalSpy.co.uk, Mirror.co.uk)
Foto: Youtube 

Súvisiaci interpreti: Westlife