V októbri 1999 skupina Inekafe vydala dnes už legendárny album Čumil. Skladby ako Svätý pokoj, Vianoce, titulná skladba Čumil a ďalšie si okamžite získali množstvo fanúšikov. Kapelu po jeho vydaní ocenili ako Objav roka v ankete Slávik a za predaj albumu získala zlatú platňu.

Svoj druhý štúdiový album skupina nahrala v trojici Vratko Rohoň (gitara, spev), Mario "Wayo" Praženec (gitara) a Dodo Praženec (bicie, vokály).

"Čumil bol svojím spôsobom prelomový album. Kým pri prvom albume Vitaj! sme mali problém nájsť vydavateľa, tak po jeho úspechu (singel 090x), sme si už druhý album mohli vydať u toho, koho sme si sami vybrali. Voľba padla na Universal Music a album bol na svete," hovorí Rohoň, ktorý sa práve týmto albumom stal frontmanom Inekafe.


"Bol to album, kde som prvýkrát sólovo spieval. Dodnes sú niektoré skladby pevnou a niektoré premenlivou súčasťou koncertných playlistov. Skladby z Čumila sú vždy osviežením na koncerte. Veľmi sa tešíme na vinyl, pretože s ním dopĺňame svoju diskografiu našich siedmich albumov o ďalšie LP. Už nám vyšli tri albumy na LP. Je to taký darček od nás pre fanúšikov v rámci nášho tohtoročného výročia 25 rokov existencie kapely," dodáva spevák.

Zoznam skladieb na vinyle Inekafe - Čumil:

strana A:

1. Ako idiot

2. Poraď si sám
3. Peter
4. Radikál
5. Pohoda
6. Veľkou palicou II. 
7. Nie, nie

strana B:


8. Ako sa máš?

9. Svätý pokoj    
10. Sráč
11. Čumil
12. Skús to ďalej
13. Vianoce

Pripomeňte si album Čumil na Deezeri:



Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Tomáš Karpel z vydavateľstva Universal Music. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Bobo Boška

Súvisiaci interpreti: Inekafe