Hudobno-zábavný program RTVS Legendy popu pokračuje ďalej už štvrtou sériou. Piatkový večer (18.1.) na Jednotke bude venovaný legendárnej slovenskej a českej speváčke Hany Hegerovej, ktorá v roku 2011 ukončila svoju kariéru.

Na rozdiel od predchádzajúcich vydaní Legiend popu tentokrát nebudú nesmrteľné hity spievať žiadni účastníci speváckych súťaží či hviezdy slovenského mainstreamu. Skladby Hany Hegerovej predstavia vyzretí speváci a speváčky, ale aj nové tváre z divadelných muzikálov. Väčšina z nich sa pritom v programe objaví prvýkrát.

V piatok o 20:10 na Jednotke zaspievajú napríklad jazzová speváčka Lucia Lužinská, známa hlasová pedagogička a šansoniérka Alena Čermáková či Lucia Šoralová, ktorú po vydaní minuloročného albumu O lásce, cti a kuráži s textami Michala Horáčka česká kritika označila za "pokračovateľku Hany Hegerovej a budúcnosť českého šansónu".

Ďalšími interpretmi, ktorí budú spievať Hegerovú sú Zuzana Mauréry, Kristína Turjanová, Pavol Plevčík, Zuzana Kronerová, Katarína Hasprová, František Kovár a Zdenka Trvalcová. Glosátormi budú Milan Lasica, Jozef Bednárik a znalec tvorby legendárnej šansonierky Tomáš Padevět, ktorý o Hane Hegerovej pripravuje knihu.

Aktuálna štvrtá séria programu Legendy popu prinesie v najbližších vydaniach aj spomienky na hity Dalibora Jandu (25.1.), Marie Rottrovej (1.2.) a Karla Svobodu (8.2.).

Legendy popu - Hana Hegerová (zoznam interpretov a skladieb):

Lucia Lužinská - Černá Jessie
Zuzana Mauréry - Lásko prokletá
K. Turjanová, P. Plevčik - Tak aby ste to věděla
Zuzana Kronerová - Čerešně
Katarína Hasprová - Milord
Alena Čermáková - Co mi dáš
F. Kovár, L. Šoralová - Levandulová
Zdenka Trvalcová - Rýmování o životě
Lucia Šoralová - Můj milý málo milý je


Informácie pre Hudba.sk poskytol hovorca RTVS Richard Šümeghy.

Foto: Facebook.com/LegendyPopu

Súvisiaci interpreti: Hana Hegerová