Koncert britského elektronického dua Lamb v Bratislave, ktorý sa mal pôvodne uskutočniť už 23. marca, sa napokon bude konať až na jeseň, pravdepodobne v októbri. Podľa organizátora koncertu Tomáša Taubera z agentúry Ore Pole sú dôvodom nahrávacie povinnosti na strane kapely.

Nový dátum koncertu bude oznámený neskôr, miestom konania podľa Taubera zostane Majestic Music Club, kde sa Lamb prestavili aj v roku 2014. Lístky zakúpené na pôvodný termín budú platiť aj v novom termíne, fanúšikovia však majú možnosť ich aj vrátiť a žiadať naspäť peniaze. Bližšie informácie sa dozviete na mailovej adrese orepole@orepole.sk.

Speváčka Lou Rhodes a producent Andy Barlow začali spolupracovať v roku 1994 a o dva roky neskôr vydali debutový album s eponymným názvom Lamb. Z neho pochádza aj ich pravdepodobne najznámejšia pesnička Gorecki, založená na vysamplovanom motíve od poľského skladateľa Henryka Góreckeho. Nasledovali albumy Fear of Fours (1999) a What Sound (2001) s ďalším zásadným hitom Gabriel. V roku 2003 vyšiel štvrtý a na dlhú dobu posledný album Between Darkness and Wonder. Lou Rhodes vyplnila následnú pauzu úspešnou sólovou kariérou, počas ktorej ju absencia Andyho beatov posunula hlbšie do folkových vôd. 

Duo sa dalo opäť dokopy v roku 2009 a obklopilo sa tímom sprievodných muzikantov, s ktorými mali v pláne odohrať pôvodne len niekoľko koncertov. Chémia však opäť zafungovala, v roku 2010 začali nahrávať piaty album s názvom 5 a zo zamýšľaných niekoľkých vystúpení sa stali desiatky úspešných koncertov v kluboch a na festivaloch po celej Európe. Bratislavský koncert by mal byť mixom najväčších hitov zo starších albumov a materiálu zo zatiaľ posledného albumu Backspace Unwind, ktorý Lamb vydali koncom roku 2014. 


Redakciu Hudba.sk informoval Tomáš Tauber z agentúry Ore Pole. Viac informácií nájdete na oficiálnej stránke www.orepole.sk.

Foto: Martina Mlčúchová - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Lamb