Na utorok naplánovaný anti-Beyoncé protest v centre New Yorku údajne prilákal iba troch účastníkov. Namiesto toho sa zhromaždili fanúšikovia americkej popovej divy, aby jej vyslovili podporu za to, ako oslavuje svoj černošský pôvod.

"Anti-Beyoncé" protest mal prebehnúť v utorok pred ústredím Národnej futbalovej ligy na Manhattane od 8:00 do 16:00 miestneho času. Konal sa v reakcii na vystúpenie speváčky v polčase finále najvyššej americkej futbalovej ligy Super Bowl 7. februára, ktoré bolo podľa organizátorov demonštrácie "politické a protipolicajné".

Podľa magazínu The Rolling Stone sa však protestu napokon zúčastnili iba traja ľudia - dobrovoľník v kampani prezidentského kandidáta Teda Cruza a dvaja fanúšikovia amerického futbalu. Dokonca sa nedostavili ani organizátori protestu. Príslušníci polície, ktorí mali na celú akciu dozerať, a zvedaví novinári tak prišli zbytočne.

"Sme prekvapení, že je nás tu dnes tak málo," uviedol pre denník New York Magazine dobrovoľník Ariel Kohane. "Je pracovný deň. Aj to, že prší, veľa ľudí odradilo. Lepšie by bolo protest zorganizovať po pracovnej dobe," snažil sa ospravedlniť očividný nezáujem Newyorčanov o demonštráciu.


Naproti tomu na "anti-anti-Beyoncé" proteste na podporu popovej divy sa stretlo podstatne viac ľudí. "Zrejme budíme dojem, že ľudia, ktorí prišli podporiť Beyoncé, sú šialení fanúšikovia, ktorí ju budú zbožňovať a stáť za ňou, nech urobí čokoľvek. Ale ja by som sem prišla bez ohľadu na to, kto je osoba, ktorú dnes podporujeme, ak by ju v dôsledku jej vystúpenia takto napadli," povedala novinárom jedna z účastníčok "protestu proti protestu".

Prečítajte si: Takto sa "fakujú hejteri": Pozrite sa, ako Beyoncé oslavuje svoj pôvod

Text: Hudba.sk (NME.com, Rollingstone.com, Hiphopwired.com, archív) 
Foto: Profimedia.sk

Súvisiaci interpreti: Beyoncé