Americké vydavateľstvo Alligator Records vydá 26. februára album venovaný zosnulému americkému muzikantovi, ktorý si hovoril Blind Willie Johnson. Nahrávka God Don’t Never Change: The Songs of Blind Willie Johnson ponúka celkovo jedenásť skladieb v podaní rôznych interpretov.

Za projektom stojí producent Jeffrey Gaskill a na albume sa podieľali interpreti ako The Blind Boys of Alabama, Sinéad O'Connor, Cowboy Junkies, Lucinda Williams, Rickie Lee Jones alebo Tom Waits. Práve jeho prevedenie skladby The Soul of a Man zverejnili ako prvú ochutnávku nahrávky na Soundcloud profile Alligator Records. Na portáli Consequenceofsound.net je však momentálne dostupný na vypočutie celý album.


Blind Willie Johnson žil v rokoch 1897 až 1945 a v tvorbe kombinoval gospel a blues. Pri hre na gitaru využíval najmä slide. Preslávili ho skladby ako Jesus Make Up My Dying Bed (známa aj pod názvom In My Time of Dying), It's Nobody's Fault But Mine (známa aj ako Nobody's Fault but Mine), Dark Was The Night, Cold Was The Ground, John The Revelator, Motherless Children (známa aj ako Mother's Children Have A Hard Time) alebo The Soul Of A Man, ktoré neskôr nahrali napríklad kapely a hudobníci ako Led Zeppelin, Eric Clapton, Bob Dylan, Tom Jones, Depeche Mode, Fun Lovin' Criminals a množstvo ďalších. 

Tracklist albumu God Don't Never Change: The Songs of Blind Willie Johnson: 

1. Tom Waits - The Soul Of A Man 
2. Lucinda Williams - It's Nobody's Fault But Mine 
3. Derek Trucks & Susan Tedeschi - Keep Your Lamp Trimmed And Burning 
4. Cowboy Junkies - Jesus Is Coming Soon 
5. The Blind Boys of Alabama - Mother's Children Have A Hard Time 
6. Sinead O'Connor - Trouble Will Soon Be Over 
7. Luther Dickinson featuring The Rising Star Fife & Drum Band - Bye and Bye I’m Going to See the King 
8. Lucinda Williams - God Don't Never Change 
9. Tom Waits - John The Revelator 
10. Maria McKee - Let Your Light Shine On Me 
11. Rickie Lee Jones - Dark Was The Night, Cold Was The Ground 

Zdroj: SITA (Consequenceofsound.net)
Foto: Tomwaits.com

Súvisiaci interpreti: Tom Waits