Valentínsky piatok sa v brnenskom Sone niesol v ducho osláv hudobných labelov Indies. V priebehu večera sa na dvoch pódiách vystriedalo dvanásť kapiel vrátanie -123min., DVA, Květy, Zuby Nehty a dalších. Oslavovalo sa aj vydanie dvoch nových titulov.

Nový album predstavila Horňácká Cimbálová Muzika Kubíci a špeciálny darček v podobe nového dvojvinylu Best of ... obdržala kapela Zuby Nehty. V priebehu včera sa tiež spomínalo na osobnosti českej hudobnej scény Filipa Topola, Zuzanu Navarovú a Jitku Šuranskú.  Veľké prekvapenie zažila dámska rocková kapela Zuby Nehty. "To bolo veľké prekvapenie. Máme veľkú radosť," uviedli členky legendárneho súbory nad novým dvojvinylom. The Best of na 2LP, kde každá strana je venovaná inému radovému albume kapely - Král vysílá své vojsko, Loď odplouvá, Kusy, Dybbuk Poletíme. Ďalšiu novinku, v ten deň vydaný album Fašanku, fašanku, už je ťa namále, predstavila Horňácká cimbalová muzika Kubica a mužský zbor Chotár.

Návštevníci osláv mali navyše príležitosť zažiť hneď niekoľko unikátnych koncertov. Radosť mali všetci fanúšikovia dua DVA. Kapela spolu nevystupovala tri a pol roka a minimálne ďalší rok to neplánuje. Jedným z vrcholov večera bol návrat po siedmich rokoch raprockbluesových Nuck Chorris Gang, a to len pre tento večer. Historicky prvý vydaný album vydavateľstva Indies Records nahrala rocková kapela Meat-House Chicago I.R.A. a preto koncert, tejto dnes už HC legendy, celý večer v Sone zakončila.
 
Jednodňový hudobný festival v brnenskej koncertnej sále Sono Centrum bol oslavou 30. výročia založenia firmy Indies Records, ktorá sa od začiatku svojho pôsobenia v Českej republike venuje kvalitnej alternatívnej a nekomerčnej hudbe.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Přemysl Štěpánek z Indies Scope.

Súvisiaci interpreti: -123 Min., DVA