Americká speváčka Miley Cyrus opäť chystá niečo, čo asi nikto nečakal. Nahráva totiž s kultovou alternatívno-rockovou skupinou The Flaming Lips. O spolupráci informoval frontman kapely Wayne Coyne, keď prostredníctvom služby Instagram zverejnil fotografiu, na ktorej 21-ročná interpretka balí v štúdiu marihuanovú cigaretu.

"Áno... Nahrávanie s Miley. Sme úplne mimo," znel popis fotky (no dobre, nie tak celkom -> high as f*ck). Neskôr 53-ročný spevák zverejnil ďalšiu fotku speváčky. Stojí na nej pri mikrofóne a z jej úst vylietavajú na počítači dorobené hviezdy a diamanty. Popis k tejto fotografii prezrádza ďalšiu zaujímavú informáciu, že Miley Cyrus s o dve generácie staršími rockermi nahrávala coververziu piesne legendárnych The Beatles. Nič jej nie je sväté...

"Miley v štúdiu grcia diamanty a pritom spieva Lucy In The Sky With Diamonds!! Ak ste blázni do Beatles a Johna Lennona, budete tento song milovať!!" - uviedol Coyne, ktorý tiež dodal, že na nahrávaní coveru sa podieľa aj Andrew VanWyngarden z formácie MGMT.


The Flaming Lips majú na svojom konte tri ceny Grammy a dovedna štrnásť štúdiových albumov, z ktorých zatiaľ posledný vyšiel vlani v apríli a volá sa The Terror. Sú známi náročnejšími aranžmánmi a psychedelickým poňatím rocku, v ich tvorbe nájdete progresívne rockové aj dreampopové skladby.

Wayne Coyne a ďalší člen kapely Steven Drozd sa k Miley Cyrus pridali počas jej februárového vystúpenia v losangeleskom Staples Center, kde spoločne predviedli skladbu Yoshimi Battles The Pink Robots Part 1 (2002). Pozrite si video.


Zdroj: Rollingstone.com, SITA (Nme.com)
Foto: Instagram

Súvisiaci interpreti: Flaming Lips, Miley Cyrus