AMO patria k najoriginálnejším domácim interpretom, vďaka čomu ich počúvajú aj tí, ktorí inak hip-hop príliš nemusia. O to viac zamrzela správa, že si na neurčitý čas dávajú tvorivú aj koncertnú pauzu. Zo zámoria najviac zaujali ukážka zo spoločného EP od Big Boia a Phantogram či Rugged Manov remix skladby od Miley Cyrus.

AMO informovali o spomínanej pauze v utorok na Facebooku, pričom ju nazvali "neplateným voľnom na dobu neurčitú". Fanúšikom sa ďalej poďakovali za priazeň a podporu a naznačili, že jednotliví členovia pripravujú sólové projekty. Žiadne ďalšie podrobnosti však zatiaľ neprezradili. Svoju zatiaľ poslednú nahrávku Analog Architekt EP vydala formácia na jar tohto roka a priniesla s ňou svieži live-kapelový zvuk s prvkami jazzu, soulu a funku. Poslednou dlhohrajúcou platňou AMO je Rok nula (2013).

AMO - Doma

Česká formácia Věc Makropulos, ktorá vo svojej tvorbe kombinuje hip-hop a rock, spojila sily s MC Geyom. Výsledkom je skladba Každej to zná, ktorú predstavili priamo so vskutku zaujímavým videom. To režíroval Rashid Fidratovich Garipov.

Věc Makropulos feat. MC Gey - Každej to zná

Big Boi z Outkast a duo Phantogram nedávno oznámili, že pripravujú spoločné EP s názvom Big Grams. To sa dostane do predaja už 25. septembra, a tak bol najvyšší čas na prvú ukážku, ktorou sa stala skladba Fell In The Sun.

Big Boi & Phantogram - Fell In The Sun

O spoločnom albume dvojice Ghostface Killah a MF DOOMa sa hovorí už desať rokov, hoci za ten čas sme sa dočkali len niekoľkých skladieb. Najnovšou z nich je Lively Hood, v ktorej rapuje aj DOOM.

DOOMStarks - Lively Hood

R.A. The Rugged Man je okrem iného známy aj svojim zmyslom pre humor. Zatiaľ čo minulý týždeň sme tu mali skladbu, v ktorej rapoval po nemecky, tentoraz zas prerobil pieseň Dooo It! od Miley Cyrus.

R.A. The Rugged Man - Dooo It! (Remix)

Vždy, keď Jay Electronica vydá novú skladbu, tak je to malý sviatok. Platí to aj v prípade, keď nejde o čerstvý track, ale o archívnu, doteraz nezverejnenú skladbu. Tieto atribúty spĺňa aj vec s názvom Holladay, ktorá najnovšie uzrela svetlo sveta.

Jay Electronica - Holladay

Jay Rock vydal minulý týždeň album 90059, na ktorom sa nachádza aj skladba Vice City. V nej hosťujú zvyšní traja členovia formácie Black Hippy, a to Kendrick Lamar, Schoolboy Q a Ab-Soul. A práve k tomuto tracku už vzniklo aj video.

Jay Rock feat. Kendrick Lamar, Schoolboy Q & Ab-Soul - Vice City

Nový klip si pre nás prichystal aj Guilty Simpson. Ide o vizuál ku skladbe The D z albumu Detroit’s Son, v ktorom vás jeho autor vezme na prechádzaku svojim rodným mestom.

Guilty Simpson - The D

Tech N9ne vydá o dva mesiace pokračovanie kompilácie Strangeulation. Z nej teraz predstavil skladbu Slow To Me, v ktorej mu asistujú Krizz Kaliko a Rittz z jeho labelu Strange Music.

Tech N9ne feat. Krizz Kaliko & Rittz - Slow To Me

Kxng Crooked pokračuje vo vypúšťaní nových skladieb. Tentoraz sa rozhodol vzdať hold Dr. Dremu, pričom tak spravil prostredníctvom skladby If I Was Dre.

Kxng Crooked - If I Was Dre

Už zajtra dorazí nový album Mac Millera s názvom GO:OD AM. Treťou a pravdepodobne aj poslednou ukážkou z neho sa stal track Clubhouse.

Mac Miller - Clubhouse

Chris Rivers prednedávnom predstavil prvý singel z pripravovaného albumu Medicated Consumption. Išlo o skladbu I Just Wanna Rap, v ktorej hosťujú Nitty Scott, MC & Whispers, pričom teraz sa táto vec dočkala aj vizuálu.

Chris Rivers feat. Nitty Scott, MC & Whispers - I Just Wanna Rap

Producent Apollo Brown vypustí o týždeň štúdiovku Grandeur, na ktorú si pozval plejádu zvučných mien ako napríklad Ras Kass, M.O.P, Sean Price, Masta Ace či Planet Asia. Práve posledný menovaný hosťuje spolu s Westside Gunnom v najnovšej ukážke v podobe tracku Triple Beams.

Apollo Brown feat. Westside Gunn & Planet Asia - Triple Beams

Autor: Miguel Mitchél
Foto: Zdenko Hanout

Súvisiaci interpreti: AMO, Outkast