Jedenásta séria šou America's Got Talent pozná svoju víťazku. Je ňou dvanásťročná Grace VanderWaal, ktorá bola jasnou favoritkou od momentu, kedy sa prvýkrát postavila pred porotcov. Uchvátila ich nielen spevom doprevádzaným hrou na ukulele, ale aj skladateľským talentom, vďaka čomu ju Simon Cowell označil za novú Taylor Swift.

Počas celého priebehu súťaže sa mladučká speváčka prezentovala výlučne vlastnými skladbami. Na prvom kastingu ju porota v zložení Simon Cowell, Howie Mandel, Mel B a Heidi Klum odmenila za skladbu I Don't Know My Name zlatým bzučiakom, vďaka čomu automaticky postúpila až do štvrťfinálového kola. V ňom o ďalší postup zabojovala piesňou Beautiful Thing, ktorú napísala o svojej staršej sestre.


Rozprávková výhra a gratulácia od Taylor Swift

Grace po vyhlásení výsledkov priznala, že je v šoku. Niet sa čomu čudovať. V dvanástich rokoch očariť obrovskú masu divákov sa nepodarí každému. Zaujímavosťou je, že v tohtoročnom finále súťaže hlasovalo historicky najviac divákov za celú existenciu obľúbenej šou. Hudobný talent v sebe Grace našla už v útlom detstve. Ako sama povedala, v štyroch rokoch začala hrať na klavíri a spieva odjakživa. V televíznej šou očarila aj svojou hrou na ukulele, ktoré si kúpila iba krátko pred súťažou, a to za peniaze, ktoré si sama na tento účel našetrila.

Víťazka už vie aj to, ako využije výhru v hodnote milión dolárov. Splní si sen nejedného dieťaťa. Plánuje si dať postaviť domček na strome pre seba a svoju sestru. Ďalší sen sa jej splní v októbri, kedy absolvuje niekoľko vystúpení v Las Vegas.

Na Grace VanderWaal čakalo po skončení súťaže ešte jedno milé prekvapenie. Speváčka Taylor Swift, ku ktorej ju Simon Cowell počas súťaže prirovnal, jej po víťazstve poslala nádhernú kyticu kvetov, čo je od hudobníčky veľmi pekné gesto, na ktoré tohtoročná víťazka určite nezabudne, rovnako ako na celý famózny priebeh súťaže.



Autorka: Miroslava Rabčanová
Foto: Trae Patton/NBC