Aj napriek tomu, že česká speváčka Marie Rottrová oznámila v roku 2011 koniec svojej kariéry, priznala, že bez spevu a svojich fanúšikov nedokáže normálne existovať. Z tohto dôvodu plánuje návrat na scénu a zároveň vydáva CD s textami od Jaromíra Nohavicu.

Marie Rottrová sa koncom tohto roka predstaví na šiestich koncertoch. Doprevádzať ju bude Septet Plus, detský zbor Coro Picollo a niekoľko špeciálnych hostí. "Sú to ale mimoriadne koncerty, to chcem zdôrazniť. Neznamená to, že zase rozbieham kariéru," uviedla speváčka. Podľa jej slov by na koncertoch mali odznieť najmä vianočne ladené skladby. "Určite zaspievam Bílé vánoce, Purpuru od Jiřího Suchého ako duet s Petrem Němcem a ďalšie," dodala.

Onedlho by sa na trhu mal objaviť aj nový album s názvom Čas motýlů. Ten bude obsahovať 20 piesní s textami Jaromíra Nohavicu. Prevažne pôjde o staršie hity ako Lásko voníš deštěm, Já a ty, Muž č.1 či Už se o nás ví, ale objaviť by sa na ňom mali aj dosiaľ nevydané piesne.

"Album dokumentuje jednu výnimočnú spoluprácu. Zamilovala som si Jaromírove hlboké texty, ktoré obohacovali môj repertoár novými námetmi. Stali sa z nás kolegovia, kamaráti a ako sa vraví, sadli sme si," uviedla na margo spolupráce Rottrová. "Ja som vždy skladal pesničky hlavne pre seba. Ale písať texty pre Marii, to bola veľká radosť. Ona vie, o čom spieva," dodal Nohavica.

Vianočné koncerty Marie Rottrovej:


2. 12. - Praha
3. 12. - Brno
5. 12. - Ostrava
11. 12. - Bratislava
16. 12. - Olomouc
17. 12. - České Budějovice


Zdroj: iDnes.cz
Foto: Last.fm/music/Marie+Rottrová

Súvisiaci interpreti: Jaromír Nohavica, Marie Rottrová