Na Prague City Festivale, ktorý sa uskutoční 29. - 30. júna, vystúpia okrem formácií Blink-182, Simple Plan a New Order aj kapely Lostprophets, Hadouken!, The All-American Rejects, Clou, Cartonnage, The Pooh a ďalšie. Organizátori kvôli nabitému programu uvažujú o predĺžení festivalu na tri dni, možno sa tak stane už tento rok.

Kým v roku 2011 bol Prague City Festival jednodňovým podujatím, tento rok sa bude konať dva dni, konkrétne 29. a 30. júna na pražskom Výstavisku. Organizátor festivalu Borek Jiřík uviedol, že je možné, že festival môže byť nakoniec aj trojdňový.

"Potešilo nás, koľko priaznivcov si vlani festival získal a preto sme sa v rámci možností pri výbere kapiel inšpirovali ich tipmi. Pôvodne sme plánovali ohlásiť kompletný line-up, ale máme šancu pozvať ešte niekoľko mien a tak sme naďalej v očakávaní," povedal Jiřík. "Ak bude konštelácia hviezd priaznivá, nie je vylúčené, že sa festival rozrastie o tretí deň ešte tento rok," dodal.

Francúzsko-kanadská pop punková kapela Simple Plan sa po koncerte, ktorý odohrala 2. septembra 2011, opäť vracia do Prahy so svojím ostatným albumom Get Your Heart On!  Spoločnosť im bude robiť trojica Blink-182 v zložení Mark Hoppus, Tom DeLonge a Scott Raynor. Tí sa mali na Prague City Festivale predstaviť už minulý rok, avšak ich koncert bol napokon zrušený.

New Order
do českej metropoly s najväčšou pravdepodobnosťou dorazia bez basgitaristu Petra Hooka. Ten je spoluzakladateľom formácie a podieľal sa aj na ich zatiaľ poslednom albume Waiting For The Siren's Call (2005). Od roku 2007 však už nie je členom New Order, ktorú v súčasnosti tvoria ďalší dvaja bývalí členovia Joy Division Bernard Sumner a Stephen Morris a tiež Gillian Gilbert, Phil Cunningham a Tom Chapman. Medzi najväčšie hity skupiny patria skladby ako Blue Monday, Bizarre Love Triangle, True Faith, World in Motion, Regret, z tých novších napríklad Crystal, 60 Miles an Hour alebo Krafty.

Okrem Blink-182, Simple Plan a New Order na Prague City Festivale vystúpia kapely Lostprophets, Hadouken!, Black Stone Cherry, Dubioza Kolektiv a Street Drum Corps. Ďalšími účinkujúcimi budú Clou, The Pooh, Seňor Coconut, Shantel & Bucovina a Cartonnage.

Permanentky na festival, ktorý ponúkne tri scény, je možné do 1. mája alebo do vypredania zásob zakúpiť za špeciálnu cenu 647,50 Kč (státie) a 795 Kč (státie pod pódiom).

Simple Plan - Summer Paradise ft. Sean Paul

New Order - Bizarre Love Triangle (live)

Blink-182 - Wishing Well

Zdroj: PR, SITA
Fotografie poskytla Kateřina Dědková, PR manažérka Prague City Festival

Súvisiaci interpreti: Blink-182, New Order, Simple Plan