Michalovčan Vlado Bučko zverejnil singel Pekný deň v streamovacích službách ešte v júni, teraz k nemu pridáva videoklip, ktorý sa nakrúcal v Michalovciach a na Zemplínskej šírave.

Singel Pekný deň vznikol vďaka príspevku Fondu na podporu umenia. Spolupracoval na ňom s gitaristom Jimim Cimbalom a klávesakom Zolim Tóthom, obaja boli v úlohe producentov. "Jimi komplet zaranžoval a s kapelou nahral podklady k pesničke a Zoli mi pomohol s aranžovaním spevov. Všetci traja sme si veľmi sadli aj ľudsky, čo je pri hudbe veľmi dôležité. Jimi sa vie úžasne trafiť do nálady, ktorú by som v skladbe chcel mať. Zoli je zase pri nahrávaní vždy dobre naladený a veľmi mi pomáha s aranžovaním vokálov, v čom je jedinečný," prezrádza Vlado.

Novinka hovorí o príbehu chlapca a dievčaťa, ktorí prežívajú pekný deň. Ten však skončí pádom na šíravskej hrádzi. Zahrali si v ňom Lucia Benetinová a Michal Hreňovčík. "Nešťastne spadla, zlomila si ruku a skončila v nemocnici, kde jej dali sadru. Tým chcem poďakovať aj nemocnici Svet zdravia Michalovce, že nám nakrúcanie umožnili a lekárovi Marekovi Zubkovi za to, že bol ochotný v klipe účinkovať," približuje dej klipu Vlado Bučko.


Paradoxne, jej ale pekné chvíle do života prinesie práve ruka v sadre. Ulovila na ňu podpisy od svojich obľúbených športovcov. "Hľadali sme to pekné aj na takej nepríjemnej a bolestivej udalosti, akou je zlomená ruka," vysvetľuje zámer Vlado. Lucia si, našťastie, v skutočnosti ruku nezlomila, a ani by to už zažiť nechcela. "Ruku som mala zlomenú už dvakrát a bolo to presne po páde na kolieskových korčuliach," prezradila Lucia.

Kameru a strih klipu mal na starosti Michalovčan František Lenhard. Diváci vo videu uvidia aj svojich obľúbených športovcov z michalovských klubov. Podpisy na sadru rozdávali futbalisti Matej Trusa, Matúš Vojtko, hokejisti Pavol Regenda, Lukáš Lačný a hádzanárky Vladimíra Bajčiová či Marianna Rebišová. "Športovcov oslovila Lucia a som veľmi rád, že všetci ochotne súhlasili," povedal Vlado.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Vladimír Bučko. Text správy sme upravili.

Foto: Facebook.com/vladobuckomusic

Súvisiaci interpreti: Vlado Bučko & band