Na internete sa pred dvoma dňami objavila dosiaľ nevydaná skladba zosnulého speváka Michaela Jacksona, ktorú nahral pred svojou smrťou. V songu s názvom Slave 2 The Rhythm sa objavuje okrem kráľa popu aj hlas tínedžerskej hviezdy Justina Biebera.

"Nová" pieseň Slave 2 The Rhythm mala premiéru 16. augusta na britskej stanici Capital FM. Krátko predtým aj samotný Justin Bieber upozornil na svojom Twitteri, že sa niečo chystá a napísal: "Som vzrušený z toho, čo príde. Michael Jackson nastavil latku. Nielen v hudbe, ale aj v tom, aký bol zabávač a ako pristupoval k fanúšikom. Kiežby bol ešte tu..."

Mladý spevák sa nikdy netajil obdivom k Jacksonovi a jeho vokálna participácia na predtým nevydanej piesni je pravdepodobne jednou z najlepších vecí, na akých sa počas svojej kariéry podieľal. Môžeme však predpokladať, že song neznel takto moderne a trendy aj vtedy, keď ho nahrával len sám MJ. Pred jeho smrťou v roku 2009 ešte komerčné piesne mixnuté s dubstepom neboli až tak v móde. Jeho tanečnosť a chytľavá melódia však nezaprú hlbší potenciál.

Producer Rodney 'Darkchild' Jerkins, ktorý v minulosti spolupracoval s oboma spevákmi, sa ešte v roku 2012 vyjadril, že keby "Michael Jackson žil, dohodol by som im spoločné stretnutie a dokonca ich primäl k tomu, aby spolu niečo nahrali." Ešte však nie je známe, či čerstvo zverejnenú pieseň produkoval práve on a či bude vydaná ako oficiálny singel. Je však pravdepodobné, že uploadnuté verzie budú na základe autorských práv z Youtube zmazané.


Text: Hudba.sk (zdroj: NME.com)
Foto: Idolator.com

Súvisiaci interpreti: Justin Bieber, Michael Jackson