Éra dievčenských skupín je už minulosťou, no mnohí, ktorí zažili ich boom v 90. rokoch stále nedokážu zabudnúť na Spice Girls. Ikonická popová skupina zanikla svojou poslednou štúdiovkou ešte začiatkom nového milénia, no občas sa pre radosť fanúšikov dajú dokopy alebo osve zaspievajú jeden zo svetoznámych hitov. Naposledy tak spravila Melanie C.

Kto by si nepamätal dievčenskú skupinu Spice Girls, ktorá dominovala hudobným rebríčkom v 90-tých rokoch? Jedna pätina tohto popového fenoménu, konkrétne Melanie C, sa postarala o nostalgickú atmosféru každého fanúšika, keď 17. decembra vo vysielaní rozhlasovej relácie Chris Evans Breakfast Show predviedla sama s mužskými vokálmi skladbu Too Much.

Pieseň vyšla 15. decembra 1997, čím práve tento týždeň oslávila svoje 18. výročie. V tom čase vyvolala fúzia popu a R&B, čo je dnes v mainstreame už samozrejmosťou, zmiešané reakcie kritikov. Napriek tomu dobyla rebríček UK Chart, a to na dva týždne. Za textovú stránku druhého singla z albumu Spiceworld (1997) sú zodpovedné samotné členky, pričom im vypomohlo už nefungujúce producentské duo Absolute. Skladba tiež bola súčasťou hudobnej komédie Spice World (1997).



Pozrite si videoklip k originálnej verzii singla Too Much:


Autor: Marek Majzon (Billboard.com, Allmusic.com, CSFD.cz)
Foto: Melaniec.net - Ray Burmiston

Súvisiaci interpreti: Spice Girls