Úspešná anglická kapela Simply Red si v roku 2020 podmaní Európu. Počas jesene v 33 mestách oslávi 35. výročie svojej hudobnej kariéry dávkou najznámejších hitov, ale aj novinkami z posledného Blue Eyed Soul, ktorý vyšiel 8. novembra. Rok po jeho vydaní kapela vystúpi v Bratislave, prvýkrát od júna 2009.

Kapela Simply Red na čele s ikonickým červenovlasým spevákom Mickom Hucknallom si nechala medzi vydaním nového albumu a veľkým turné po Veľkej Británii, Írsku a kontinentálnej Európe celý rok. Jednak preto, aby sa fanúšikovia stihli zoznámiť s novým materiálom, no najmä kvôli tomu, že v roku 2020 uplynie presne 35 rokov od vzniku populárnej formácie. Bratislavský koncert sa uskutoční 20. novembra 2020 v AXA aréne NTC.

Fanúšikovia sa môžu tešiť na novinky z čerstvo vydaného albumu Blue Eyed Soul, ale aj na notoricky známe hity ako Stars, Holding Back the Years, Fairground a Money's Too Tight To Mention. O masívny spev publika tak isto nebude núdza.

SÚŤAŽ: Lístky na koncert Simply Red môžete vyhrať na našom Facebooku.


Simply Red založil v roku 1985 spevák, skladateľ a neprehliadnuteľný líder kapely Mick Hucknall spolu s manažérom Elliotom Rashmanom po rozpade svojej prvej skupiny The Frantic Elevators. Z jej repertoáru si Hucknall do novej kapely "preniesol" skladbu Holding Back the Years, ktorá sa o dva roky neskôr stala prvým veľkým hitom Simply Red a dodnes patrí medzi najobľúbenejšie skladby.

Od roku 1986 Hucknalla sprevádza saxofonista Ian Kirkham. Na ostatných postoch sa obsadenie kapely viackrát zmenilo, no súčasné zloženie sa nezmenilo od roku 2003. Na budúcoročnom turné kapela určite predvedie svoju kvalitu, rovnako ako na comebackovom turné v roku 2015 (reportáž z Prahy a Viedne), ktoré absolvovala po päťročnej pauze. O tom, že Slováci sa jej návratu do Bratislavy po jedenástich rokoch nevedia dočkať, svedčí obrovský záujem fanúšikov. Hoci koncert bude až na konci budúceho roka, vstupenky sa podľa usporiadateľskej agentúry Vivien už teraz veľmi rýchlo míňajú.

O tom, že si kapela plánuje turné spolu s fanúšikmi užiť naplno, svedčia aj slová Micka Hucknalla. "Teším sa na živý koncert, pretože je skutočný. Chceme sa baviť," odkázal svojim priaznivcom.

Všetky podrobnosti o koncerte nájdete na stránkach usporiadateľa www.vivien.sk a oficiálnej stránke kapely www.simplyred.com.


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk za agentúru Vivien poskytla PR manažérka Janka Marczellová. Tlačovú správu sme upravili.

Súvisiaci interpreti: Simply Red