Maskovaná legenda Slipknot v roku 2024 oslávi 25 rokov od vydania eponymného debutového albumu. Pri tejto príležitosti oznámila britské a európske turné a Shawn "Clown" Crahan prezradil, že na nasledujúci rok pripravuje formácia ešte niekoľko prekvapení.

Štvrťstoročie od vydania debutu prináša priestor na ohliadnutie sa za všetkými svojimi úspechmi. "Sme v režime reflexie a odraz môže priniesť slzy. Odraz môže vyvolať úsmev. Odraz môže priniesť energiu. Teraz sme na mieste, ktoré sme si ani nepredstavovali, že budeme mať po 25 rokoch. Stojíme naozaj silní a ako ľudia sme lepší. Myslím si, že všetci sme naozaj, naozaj šťastní z toho, čo vytvárame, až do bodu, keď sa trochu bojíme. Tento strach je to, pre čo žijeme a to je to, čo sme vždy robili. Preto sme stále tu," povedal Clown pre NME.

"Táto kapela nikdy nebola šťastnejšia, a to si vyžaduje veľa, pretože sme toho veľa prežili – drogy, ženy, peniaze, sláva, ego, izolácia. Ale sme na správnej ceste." Na ceste je aj očakávaný nový album, ktorého vydanie Crahan potvrdil tiež. "Určite vyjde v roku 2024 a je to skvelý album. Corey je môj najobľúbenejší spevák vôbec a nikdy ho nebudete počuť spievať rovnakým spôsobom, ako na tomto albume. Je to iný, nadčasový projekt."

Okrem koncertného turné a nového albumu sľubujú Slipknot ešte dokumentárny film, na ktorom už Shawn "Clown" Crahan postupne pracuje. "Zozbieral som relikvie z celej našej kariéry. Nazvime to dokument, ale v skutočnosti by to mohol byť film." A čo môžu fanúšikovia od filmu očakávať? "Piesne z relácií, z rádiových vystúpení, zábery zo zákulisia, živé vystúpenia, nikdy nevydané skladby. Proste všetko a čokoľvek, na čo si spomeniete."

"Takže sa tešte na budúcnosť! Rok 2024 bude úžasný," dodal.

Text: Hudba.sk (zdroj: Nme.com)