Známe recesistické hudobné duo Tenacious D plánuje zorganizovať festival takzvaného comedy-rocku. Pôjde o jednodňové podujatie s názvom Festival Supreme, uskutoční sa 19. októbra. Zatiaľ nebolo potvrdené miesto ani interpreti, ich ambíciou však je vytvoriť niečo ako "Super Bowl comedy-rocku". Čiže niečo naozaj veľké.

Hudobno-zábavná dvojica, ktorú tvorí hollywoodsky herec Jack Black a komik Kyle Gass, by údajne na svoj festival rada pozvala spriaznené duše ako sú Flight of the Conchords, Spinal Tap, Tim Minchin, Eric Idle, Lonely Island alebo Zach Galifianakis.

O svojich zámeroch informovali po tom, ako sa ich redaktor magazínu Rolling Stone spýtal, či pociťujú so spomínanou kapelou Flight of the Conchords podobnú rivalitu aká v britpope kedysi existovala medzi kapelami Blur a Oasis. Tenacious D to popreli so slovami: "Vlastne sa spolu bavíme o tom, že by sme spojili sily, pretože sme vždy chceli ponúknuť niečo viac."

Vzápätí prezradili názov festivalu a naznačili, kto všetko by sa na ňom mohol objaviť. Počas rozhovoru spomenuli aj slávneho recesistu Weird Al Yankovica. Na Horkýže Slíže však zabudli...

Tenacious D, s ktorými od začiatku ich kariéry spolupracuje napríklad Dave Grohl (Nirvana, Foo Fighters), debutovali v roku 2001 eponymným albumom, ktorý sa stal v USA platinovým. O päť rokov neskôr nasledovala nahrávka The Pick Of Destiny a vlani po šesťročnej pauze vydali svoj tretí album Rize of the Fenix.


Zdroj: Nme.com
Foto: Tenaciousd.com

Súvisiaci interpreti: Tenacious D