Ametický producent Diplo pripravuje nový album projektu Major Lazer. Platňa by mala vyjsť ešte pred prázdninami. Zatiaľ je k dispozícii prvý singel Lean On, no už je známe, že na novej dvojdielnej kolekcii budú figurovať aj spevácke hviezdy Ellie Goulding či Ariana Grande.

Diplo patrí k najkreatívnejším a najvyhľadávanejším producentom súčasnosti. Svoju pozíciu si vybudoval vďaka odvážnemu experimentovaniu s rôznym štýlmi a zvukom, vďaka čomu dokáže aj popovým hviezdám vyprodukovať nápaditú nahrávku. Spolupracoval napríklad s Brunom Marsom, Beyoncé, Britney Spears, M.I.A. alebo Snoop Doggom a podieľal sa aj na aktuálnom albume Madonny - Rebel Heart. Na jeho labeli Mad Decent zase vydávajú svoje nahrávky zaujímaví alternatívni umelci.

Minulý rok sa Diplo niekoľkokrát stretol na pódiu so Skrillexom a spoločne vytvorili projekt Jack Ü. Pod jeho hlavičkou už stihli zverejniť nové skladby – v Take Ü There spieva Kiesza, v piesni Where Are Ü Now dvojicu doprevádza Justin Bieber. Teraz však už pripravuje tretiu štúdiovku projektu Major Lazer, v ktorom spája prvky dancehallu, elektronickej hudby a popu.

Na nahrávke by sa mali podieľať napríklad Ariana Grande, Ellie Goulding alebo Pusha-T. Prvou ukážkou z očakávanej novinky je skladba Lean On. Na tej s Diplom spolupracovali DJ Sneak a dánska speváčka MØ, ktorá v rámci festivalu Grape zavíta tento rok aj na Slovensko. Diplo sa u nás predstavil pred dvoma rokmi na Pohode - ako Major Lazer aj so sólovým dídžejským setom.


Informácie pre Hudba.sk poskytla Renáta Tomášová z Warner Music.

Foto: Facebook.com/diplo

Súvisiaci interpreti: Major Lazer