Líder britskej skupiny Take That Gary Barlow a skladateľ Andrew Lloyd Webber predstavili pieseň, ktorú vytvorili pri príležitosti osláv 60. výročia vládnutia kráľovnej Alžbety II.

Na skladbe sa podieľal i zbor Military Wives, ska gitarista Ernest Ranglin, reggae duo Sly Dunbar a Robbie Shakespeare, jamajská skupina The Jolly Boys, Zbor afrických detí a dokonca i princ Harry s tamburínou. Podľa Barlowa je princ "skvelý chlapec", no nemá žiaden hudobný talent. "Zrejme nemá ani tušenie, čoho je vlastne súčasťou," prezradil.

Pieseň oficiálne vyjde 28. mája a 4. júna s ňou hudobníci vystúpia v rámci koncertu na oslavu kráľovninho diamantového jubilea pred Buckinghamským palácom. Podujatie organizuje Barlow a predstavia sa tiež hviezdy ako Paul McCartney, Elton John, Annie Lennox, Jessie J, Shirley Bassey, Alfie Boe, Jools Holland, JLS, Tom Jones, Madness, Cliff Richard či Ed Sheeran.

Gary Barlow & The Commonwealth Band - Sing

Gary Barlow je spevák, skladateľ, klavirista, producent, frontman popovej skupiny Take That a porotca v britskej verzii súťaže The X Factor. Je jedným z najúspešnejších skladateľov vo Veľkej Británii, pričom šesťkrát získal prestížnu Ivor Novello Award udeľovanú Britskou akadémiou textárov, skladateľov a autorov. S kapelou Take That predal celosvetovo viac než 45 miliónov nahrávok. Na konte má dva sólové albumy, pričom debut Open Road (1997) v jeho rodnej krajine obsadil prvú priečku albumového rebríčka a stal sa platinovým.

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Joel Ryan

Súvisiaci interpreti: Gary Barlow, Take That