Pred pár rokmi bolo bratislavské vystúpenie hudobníka Ghostpoeta večerom, na aký sa nezabúda. V rámci európskeho turné k vynikajúcemu novému albumu Shedding Skin tentoraz Slovensko nenavštívi, no už o pár dní sa predstaví u našich západných susedov.

Ghostpoet, vlastným menom Obaro Ejimiwe, sa hudobne pohybuje na pomedzí hip-hopu, trip-hopu a post-dubstepu. S debutovým albumom Peanut Butter Blues & Melancholy Jam (2011) si vyslúžil nomináciu na prestížnu Mercury Prize a poklony zo strany slávnejších kolegov-muzikantov. Za svojho najobľúbenejšieho súčasného rapera ho vtedy označil aj Mike Skinner (The Streets, The D.O.T.).

Po úspešnom debute, ktorý mu priniesol aj vystúpenia na festivaloch ako Glastonbury, Bestival či Sónar, vydal druhú štúdiovku Some Say I So I Say Light v roku 2013. Dvojročný odstup mu stačil aj na vydanie tretieho albumu 
Shedding Skin, ktorý predstavil v marci tohto roka. Novinka je opäť plná skvelého pozorovacieho talentu a osobných spovedí.

Viedenský klub Flex privíta talentovaného umelca už vo štvrtok 21. mája. Ak máte radi uvedomelý rap doprevádzaný živým kapelovým zvukom, nenechajte si Ghostpoetov koncert ujsť.


Počúvajte novinku Shedding Skin na Deezeri:



Text: Hudba.sk
Foto: Ghostpoet.co.uk

Súvisiaci interpreti: Ghostpoet